Nadal prepustio samo gem rivalu za plasman u osminu finala, prošao i Raonić

1 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2017. 14:55h

Rafaelu Nadalu je za plasman u osminu finala trebalo samo 104 minuta igre - španski teniser je Nikolozu Basilašviliju prepustio samo gem u tri seta (6:0, 6:1, 6:0).

On će u narednoj rundi igrati protiv sunarodnika Roberta Bautista-Aguta, koji je sa takođe lako sa 6:3, 6:4, 6:3 pobijedio Jiržija Veselog.

Plasman u osminu finala obezbijedio je još jedan Španac Pablo Karenjo-Busta, koji je sa takođe u tri seta (7:5, 6:3,6:4) bio bolji od Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Protivnik Karenjo-Buste biće Miloš Raonić iz Kanade, kome je Giljermo Garsija-Lopes predao meč pri vođstvu naturalizovanog Kanađanina sa 6:1, 1:0...

Meč je predao i belgijski teniser David Gofan, i to Orasiju Sebaljosu iz Argentine zbog povrede skočnog zgloba desne noge.

Gofan je u trenutku predaje vodio sa 5:4 u prvom setu i servirao je za vođstvo u setovima. On je, međutim, pokušao da sustigne loptu, loše proklizao po šljaci i sapleo o mušemu pored terena.

Sebaljos će u narednom kolu igrati protiv Austrijanca ominika Tima, koji je eliminisao Amerikanca Stiva Džonsona sa 6:1, 7:6 (7-4), 6:3.

Branilac trofeja u ženskoj konkurenciji Gabrinje Mugurusa nije imala problema u trećem kolu, pošto je sa 2:0 u setovima bila bolja od Julije Putincevu.

Bonus video: