Marej proradio u finišu, Vavrinka lako, Verdasko izbacio Zvereva

U ženskoj konkurenciji, senzaciju je priredila Su-Vei-Hsei iz Tajpeha, 109. igračica na VTA listi, koja je nakon preokreta šokirala Britanku Žoanu Kontu - 1:6, 7:6, 6:4.
56 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Zverev, Foto: Reuters
Aleksandar Zverev, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2017. 16:20h

Endi Marej je "prespavao" dobar dio meča sa Andrejom Kuznjecovim, ali je na kraju, ipak, bez većih problema izborio plasman u drugo kolo Rolan Garosa.

Škotlanđanin, svjetski broj jedan, nije, ipak, ubijedio navijače i tenisku javnost da je u pravoj formi na najvažnijem turniru u prvom dijelu sezone.

Slavio je u četiri seta (6:4, 2:6, 6:2, 6:0), s tim da je samo u posljednjem setu, kada je rival fizički pao, bio na visini i apsolutno dominantan.

U drugom kolu, Marej igra sa opasnim Martinom Klizaom iz Slovačke.

Šampion Rolan Garosa iz 2015. godine, Stanislas Vavrinka, plasirao se u 2. kolo, laganom pobjedom u tri seta nad Čehom Jozefom Kovalikom.

Nakon okruglo dva sata igre, Švajcarac je slavio sa 6:2, 7:6 (8-6) i 6:3, zakazavši duel sa Franuzom Herberom u narednoj rundi.

U jednom od najinteresantnijih mečeva prijepodnevnog programa trećeg dana Rolan Garosa, nestašni Australijanac Nik Kirjos, takođe u tri seta, eliminisao je Njemca Filipa Kolšrajbera.

Konačno - 6:3, 7:6 (6-4), 6:3, nakon sat i 54 minuta igre. Kirjos će se u narednoj rundi sastati sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, koji je sa 3:0 pobijedio Tunižanina Džazirija.

Prvu rundu prošao je i Argentinac Martin del Potro, ubjedljivom pobjedom protiv zemljaka Gvida Pelje.

Iznenađenje u muškoj konkurenciji priredio je iskusni Španac Fernando Verdasko, koji je u meču koji je trajao dva dana eliminisao veliku nadu svjetskog tenisa, šampiona posljednjeg Mastersa u Rimu, Aleksandra Zvereva (6:4, 3:6, 6:4, 6:2).

Mladi Njemac napravio je veliku grešku prethodnog dana, kada je kod rezultata 1:1 u setovima, dok je bio u velikom naletu, pristao na Verdaskov predlog da se meč nastavi u srijedu, zbog smanjene vidljivosti, iako je moglo da se igra makar još 40 minuta.

Verdasko se odmorio tokom noći, da bi danas za sat i 36 minuta dobio dva seta i poslao Zvereva kući.

U ženskoj konkurenciji, senzaciju je priredila Su-Vei-Hsei iz Tajpeha, 109. igračica na VTA listi, koja je nakon preokreta šokirala Britanku Žoanu Kontu - 1:6, 7:6, 6:4.

Bonus video: