Sari Erani produžena suspenzija zbog dopinga

"Odluku da mi se kazna produži smatram sramotnom. Ne znam da li ću imati snage da se poslije svega vratim na teren", rekla je 31-godišnja teniserka
1 komentar(a)
Sara Erani, Foto: Fonet
Sara Erani, Foto: Fonet
Ažurirano: 11.06.2018. 16:04h

Italijanska teniserka Sara Erani će morati da pauzira još osam mjeseci zbog toga što je u februaru 2017. godine bila pozitivna na doping testu.

Prvobitna suspenzija, koju je Sara odradila, bila je dva mjeseca, a sada joj je ona produžena do februara 2019.

Italijanska antidoping agencija je prije godinu i po u vansezonskom testiranju ustanovila da je Erani imala nedozvoljenu supstancu letrozol u svom organizmu.

Ona je rezultate testa dobila tek u aprilu 2017. i nastavila je da igra nadajući se pozitivnoj presudi, a kasnije je dvomjesečnu kaznu odradila u avgustu i septembru.

Sud je utvrdio i način na koji je Sara Erani unijela letrozol. Ta supstanca se nalazila u lijeku koji je koristila Sarina majka dok je spremala hranu za cijelu porodicu, te je na taj način letrozol stigao i do organizma teniserke.

"Odluku da mi se kazna produži smatram sramotnom. Ne znam da li ću imati snage da se poslije svega vratim na teren", rekla je 31-godišnja teniserka.

Sud smatra da je italijanska teniserka morala da bude pažljivija u ovoj situaciji i da se krivica njene majke može pripisati i Sari.

Letrozol se inače koristi kod tretmana karcinoma dojke.

Erani je trenutno 72. na WTA listi, a na tek završenom Rolan Garosu je ispala u prvom kolu.

Bonus video: