„Lakost” predstavlja Đokovića

Na zvaničnom „Tviter” profilu kompanije je objavljena zanimljiva fotografija jajeta, uz opis da će prvog dana sedmice prije Rolan Garosa stići novi „krokodil”
72 pregleda 2 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2017. 08:27h

Novak Đoković danas će postati zaštitno lice renomirane kompanije za proizvodnju sportske opreme „Lakost”.

„Lakost” je 1933. godine osnovao teniser Rene Lakost (američki mediji ga prozvali Aligator, otud i logo) sa Andreom Gijerom, a proizvodi odjeću, obuću i parfeme.

Na zvaničnom „Tviter” profilu kompanije je objavljena zanimljiva fotografija jajeta, uz opis da će prvog dana sedmice prije Rolan Garosa stići novi „krokodil”.

Drugom teniseru svijeta ugovor sa akutelnim sponzorom, japanskim brendom „Juniklo”, ističe 30. juna, a sada je već jasno da saradnja neće biti produžena.

Svjetski mediji prenose da još nisu poznati finansijski detalji, kao ni dužina ugovora, ali je poznato da je od Japanaca dobijao oko devet miliona dolara godišnje.

U potjeri za potpisom Srbina bio je i američki „Najki”, najveći „igrač” na teniskom tržištu, ali ga je Đoković odbio čak tri puta. Ljudi koji stoje iza najpopularnijeg krokodila na svijetu su imali bolju ponudu i uspjeli da u svoje redove privuku jednog od najboljih igrača u istoriji „bijelog sporta”.

Najboljeg srpskog sportistu u istoriji je prije „Junikla” oblačio njemački „Adidas”, sa kojim i dalje ima ugovor za patike, odnosno italijanski „Serđo Takini”.

Godišnji prihod „Lakosta” je oko 500 miliona eura, od tenisera i teniserki sponzoriše Eduara Rože-Vaslana, Federika Delbonisa, Pabla Kuevasa, Nikolu Maua, Žilijena Benetoa, Dominiku Cibulkovu, Jelenu Vesnjinu, Giljerma Garsija-Lopesa, Benou Pera, Roberta Bautista-Aguta...

Takođe, francuski proizvođač je i jedan od generalnih sponzora nekoliko značajnih turnira, od kojih su svakako najveći Australijan open i ATP šampionat u Londonu.

Bonus video: