Žudičeli: Žalim zbog Šarapove, ali moram da zaštitim igru

0 komentar(a)
Bernanrd Žudičeli, Foto: Wikipedia.org
Bernanrd Žudičeli, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 17.05.2017. 12:13h

Ruska teniserka Marija Šarapova neće učestvovati na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je Teniski savez Francuske odlučio da joj ne dodijeli specijalnu pozivnicu zbog njene suspenzije zbog dopinga.

"Ja sam odlučio da Marija Šarapova ne dobije vajld kartu. Veoma mi je žao zbog Marije, zbog njenih navijača. Oni će vjerovatno biti razočarani, ona će biti veoma razočarana. Ali, to je moja odgovornost, moja misija je da zaštitim igru i visoke standarde igre", rekao je predsjednik Teniskog saveza Francuske Bernar Žudičeli.

Šarapova se u aprilu vratila tenisu nakon 15 mjeseci suspenzije.

"Specijalna pozivnica može da se dobije zbog pauze zbog povrede, ne može biti džoker za povratak poslije dopinga", rekao je Žudičeli.

"Znam da će dosta ljudi biti razočarano ovom odlukom, ali Rolan Garos, zajedno sa svom ostalim grend slem, ATP i WTA turnirima, ulaže velike napore u borbi protiv dopinga. Bilo bi nezamislivo da je odluka bila drugačija", dodao je on.

Žudičeli je naveo da je lično u telefonskom razgovoru saopštio Ruskinji svoju odluku.

Šarapova je Rolan Garos osvajala dva puta, 2012. i 2014. godine.

Zahvaljujući specijalnim pozivnicama ona je učestvovala na dva turnira, ali i dalje nije među prvih 200 teniserki svijeta, tako da nema pravo da učestvuje u kvalifikacijama na drugom grend slem turniru u sezoni.

Bonus video: