Đoković podsjetio na slavne dane, sa Nišikorijem u četvrtfinalu

Đoković je prvi set odigrao na vrhunskom nivou, poveo 3:0, zatim još jednom oduzeo servis rivalu, uz niz efektnih poteza i udaraca sa osnovne linije
52 pregleda 9 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2018. 20:15h

U najboljem meču u 2018. godini, Novak Đoković je podsjetio i u pojedinim momentima se približio igri kojom je, ne tako davno, dominirao svjetskom teniskom scenom.

Srpski teniser je stigao do četvrtfinala Mastersa u Rimu, prvi put od Australijan opena vezao tri pobjede, prvi put ove godine ušao među osam najboljih na jednom turniru, savladavši potencijalno neugodnog Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa – 6:1, 7:5.

Đoković je prvi set odigrao na vrhunskom nivou, poveo 3:0, zatim još jednom oduzeo servis rivalu, uz niz efektnih poteza i udaraca sa osnovne linije.

U ovom meču imao je manje oscilacija nego inače, a kada je u petom gemu drugog seta napravio brejk izgledalo je da neće imati ni najmanjih problema da završi posao.

Servirao je za meč kod 5:4, a onda pokazao drugu, “tamniju” stranu. Neočekivano je došao u problem, jer je Španac stigao do 15:40, a onda iskoristio drugu brejk loptu – 5:5.

Đoković je, međutim, reagovao onako kako se očekuje – ri-brejk za 6:5, pa miran servis za konačnih 7:5.

"Ovo je vjerovatno moj najbolji meč u posljednje vrijeme. Drago mi je što mi ide dobro u Rimu. Ovo je mjesto koje volim i u kome se osjećam sjajno", rekao je Đoković.

U četvrtfinalu ga čeka Kei Nišikori, koji je ubjedljivo savladao Filipa Kolšrajbera - 6:1, 6:2.

Đoković je Japanca pobijedio nedavno u Madridu 7:5, 6:4.

"Biće teško. Nišikori je u dobroj formi, izbacio je Dimitrova. Potrudiću se da odigram najbolje što mogu", kazao je Đoković.

Ostali četvrtfinalni parovi su Nadal - Fonjini, Karenjo-Busta - Čilić i Zverev - Gofan.

Bonus video: