Đoković na koljenima: David Gofan srušio Golijata i zakazao meč sa Nadalom

U četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu Belgijanac David Gofan pobijedio dvostrukog šampiona Novaka Đokovića 6:2, 3:6, 7:5.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2017. 19:29h

Žil Simon i Pablo Karenjo-Busta su u kneževini spotakli Novaka Đokovića, ali ga nisu srušili – to je pošlo za rukom Davidu Gofanu.

Prvi put u karijeri Belgijanac je prošao u polufinale Mastersa u Monte Karlu, pobijedivši srpskog tenisera 2:1 (6:2, 3:6, 7:5).

Trinaesti igrač ATP liste probio je mentalnu barijeru i konačno savladao Đokovića, od koga je prethodno izgubio svih pet međusobnih duela.

Prvi set je bio lišen svake neizvjesnosti – Gofan je već na startu uzeo brejk, u petom gemu još jedan, i očas posla, za svega pola sata tenisa na terenu Renije III, poveo 1:0.

Belgijanac je nastavio u istom ritmu, i pri rezultatu 1:1 u drugom setu stekao dvije brejk šanse.

Pritješnjen uza zid, Đoković je reagovao, „na mišiće“ izvukao gem, a potom i prvi put „slomio“ servis rivala, te poveo 4:1, a zatim i 5:2.

Dvije set lopte na početni udarac Belgijanca nije iskoristio, ali je realizovao drugu na svoj servis i izjednačio.

U naletu, Džoker je odlučujući set otvorio sa 2:0, imao i 4:2, ali nije mogao bez drame, koja se loše po njega završila.

Gofan je vezao tri gema, da bi na 6:5 iskoristio petu meč loptu za prvi trijumf u karijeri nad nekim igračem iz Top 3 - do petka, njegov skor je bio 0 -14.

U polufinalu, igraće sa Rafaelom Nadalom.

"Kralj šljake", devetostruki vladar Monte Karla, srutinski je savladao Argentinca Dijega Švarcmana 2:0 - 6:4, 6:4.

Nije Španac blistao, četiri puta je ispustio servis, ali je bio siguran kada je to trebalo - odlučujuće brejkove napravio je pri rezultata 5:4 i u prvom i u drugom setu.

Bonus video: