Kralj šljake se mučio na šljaci - Nadalu trebalo više od dva sata da slomi Edmunda

Nadal uz dosta muke porazio Kanađanina Edmunda (6:0, 5:7, 6:3), Marej bolji od Žila Milera - 7:5, 7:5
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2017. 15:55h

Kralju šljake je umalo prisjela njegova podloga - Rafael Nadal je pobjedom otvorio svoj omiljeni dio sezone, ali mu je trebalo dva sata i 20 minuta da slomi otpor neočekivano dobrog Kajla Edmunda, 45. igrača na ATP listi.

Španac je trijumfom (6:0, 5:7, 6:3) krenuo u odbranu trona na Mastersu u Monte Karlu, a u šesnaestini finala čeka ga duel sa još neugodnijim protivnikom, Njemcom Aleksandrom Zverevom, koji je danas već pobijedio jednog Španca, ali veterana, Felisijana Lopesa (6:0, 6:4).

Nadal je zbrisao Edmunda sa šljake u Kneževini u prvom setu, za samo 29 minuta, uz tri brejka, dobio je prvi dio igre sa 6:0.

Činilo se da će to biti lak zadatak za trenutno 7. tenisera na ATP listi, posebno nakon ranog brejka u drugom setu, ali se Kanađanin postepeno oslobađao stega i kada je bilo najvažnije, napokon opustio ruku - brejkom za 7:5 odveo je meč u treći, odlučujući set.

I tu je bilo jako zanimljivo, Nadal je prvo oduzeo servis rivalu za 3:2, a onda ga ispustio, bez osvojenog poena, uz tri vinera Edmunda za 3:3.

Španac, međutim, nije padao, na rutinu i iskustvo napravio je još dva brejka, sve u neizvjesnim gemovima, i slavio sa 6:3.

Endi Marej se pobjedom vratio na teren nakon pauze zbog povrede lakta.

Prvi igrač svijeta je slavio u drugoj rundi Mastersa u Monte Karlu - bio je bolji od Žila Milera rezultatom 2:0 (7:5, 7:5).

Marej je u prvom gemu na meču izgubio servis, ali ga je nadoknadio u desetom, poravnao na 5:5 i srušio otpor tenisera iz Luksemburga.

Slično je počeo i drugi dio igre, jer su prva dva gema obilježili brejkovi...

Igrači su potom čuvali servis sve do 12. gema kada je Marej iskoristio prvu meč loptu.

Naredni rival Mareju biće Španac Alberto Ramos-Vinolas.

Bonus video: