Đoković hodao po ivici i u finišu slomio Simona

Simon je u trećem setu vodio 5:4 i servirao za meč, ali nije uspio da dotuče nekadašnjeg neprikosnovenog teniskog vladara
61 pregleda 10 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2017. 16:01h

Novak Đoković hodao je po ivici u prvom meču na Mastersu u Monte Karlu, ali je nekako izvukao pobjedu protiv Žila Simona - 2:1 (6:3, 3:6, 7:5).

Simon je u trećem setu vodio 5:4 i servirao za meč, ali nije uspio da dotuče nekadašnjeg neprikosnovenog teniskog vladara.

Đoković je dobio naredna tri gema i prošao u treće kolo.

Prvi set je donio solidno Đokovićevo izdanje i trijumf od 6:3, uz dva brejka, ali i spašenu brejk loptu kod rezultata 3:3 u gemovima.

Srpski teniser je pokazao da je itekako ranjiv, što je Simon prepoznao i nije, kao što on često zna, nakon izgubljenog seta - digao ruke.

Naprotiv, u drugom je nadoknadio zaostatak 2:1, zatim spasao četiri brejk lopte, a onda u šestom gemu oduzeo servis rivalu, poveo 4:2 i odbranio prednost za 1:1 u setovima.

Treći set donio je dramu, Đoković je bio na ivici poraza, čak dva puta gubio servis, ali ne i samopouzdanje da se izvuče iz izgubljene pozicije.

Vratio se u meč na servis rivala kod rezultata 5:4, a u 12. gemu zadao završni udarac Simonu, koga je savladao 11. put zaredom.

Đoković će u trećem kolu igrati sa pobjednikom meča Karenjo-Busta - Kačanov.

Bonus video: