Noa očekuje težak posao protiv Britanaca u Dejvis kupu

76 pregleda 0 komentar(a)
Janik Noa, Foto: Super sport
Janik Noa, Foto: Super sport
Ažurirano: 06.04.2017. 16:44h

Selektor teniske reprezentacije Francuske Janik Noa rekao je danas da ne očekuje lak meč protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa, samo zato što u tom duelu neće igrati prvi teniser svijeta Endi Marej.

Marej će propustiti predstojeći meč sa Francuskom jer se oporavlja od povrede lakta. Umjesto njega, od 7. do 9. aprila u Ruanu igraće u singlu Danijel Evans i Kajl Edmund. U dublu će nastupiti Džejmi Marej i Dominik Inglot.

"Sve što čujem u posljednje vreme je da smo mi favoriti i to samo zbog toga što Endi Marej ne igra, i da ćemo pobijediti. Pokušavam da objasnim ljudima da će biti veoma teško. Evans i Edmund su dobri igrači, gledali smo mnogo snimaka njihovih mečeva. Ne mogu da vam kažem mnogo o njihovoj snazi i slabostima, ali biće tijesno", rekao je Noa.

U ekipi Francuske neće biti Žoa Vilfreda Conge i Gaela Monfisa, a nastupiće Luka Puj, Žeremi Šardi, Žilijen Beneto i Nikola Mau.

"Puj je motivisan i mislim da ne osjeća preveliki pritisak", rekao je Noa, posljednji Francuz koji je osvojio grend slem trofej, na Rolan Garosu 1983. godine.

U prvom meču u petak igraće Puj i Edmund, a zatim će na teren Šardi i Evans. U subotu u dublu igraće Beneto i Mau protiv Inglota i Mareja, dok su u nedjelju na programu uzvratni mečevi u singlu. Mečevi će se igrati na šljaci.

Britanci su osvojili Dejvis kup 2015. godine, dok je Francuska, koja je u finalu 2014. godine izgubila od Švajcarske, a četiri godine ranije od Srbije, posljednji put to takmičenje osvojila 2001.

Bonus video: