Đoković i Ramos Vinjolas otvaraju duel Srbija - Španija

Pobjednik duela Srbije i Španije u polufinalu Dejvis kupa igraće protiv boljeg iz duela Francuske i Velike Britanije.
108 pregleda 0 komentar(a)
Teniska reprezentacija Srbije, Foto: Beta
Teniska reprezentacija Srbije, Foto: Beta
Ažurirano: 06.04.2017. 13:15h

Četvrtfinalni duel Dejvis kupa između Srbije i Španije počeće duelom između najbolje rangiranog srpskog tenisera Novaka Đokovića i Alberta Ramosa Vinjolasa, određeno je danas žrijebom u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Poslije meča između Đokovića i Ramosa Vinjolasa, koji u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu počinje u 15 sati, na teren će izaći Viktor Troicki i Pablo Karenjo Busta.

Drugog dana takmičenja na programu je dubl meč u kojem će od 16 sati a za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, a za Španiju Marko Lopes i Haume Munar.

Trećeg, posljednjeg dana takmičenja, igraju se uzvratni mečevi u singlu: prvi meč igraju Đoković i Karenjo Busta, a potom Troicki i Ramos Vinjolas.

Đoković: Španija se ne smije potcijeniti

Đoković je rekao je da se selekcija Španije ne smije potcijeniti, iako je u Beograd na duel četvrtfinala Dejvis kupa doputovala bez dvojice najboljih - Rafaela Nadala i Roberta Bautiste Aguta.

"Možda nekom djeluje da su u Beograd doputovali s trećim timom. Ne treba ih potcijeniti. (Pablo Karenjo) Busta je u Top 20, (Albert Ramos) Vinjolas je odmah iza njega, a tu je i Mark Lopes koji je osvojio mnogo titula, a i prošle godine je osvojio medalju u dublu na Olimpijskim igrama", rekao je Đoković novinarima u Beogradu.

"Imaju dosta izbora i mogućnosti i to što Nadal i Agut nisu došli ne znači ništa. Nadal je sinonim za tenis u Španiji i uopšte u svijetu. On nije došao ove nedjelje, to ne znači da su potpuno drugačija reprezentacija", rdodao je Đoković.

Duel Srbije i Španije počeće mečom Đoković - Vinjolas.

"Ramos je ljevoruk teniser, a takvih nema mnogo na ATP turu. Nezgodni su zbog drugačijih uglova igre i taktičkog pristupa. Imamo jednog sparing partnera koji je ljevoruk... Potrebno je dan-dva da se uhodaš", rekao je Đoković.

On je dodao da je bitno da sjutrašnji duel s Vinjolasom počne na "dobar način".

"Bitno je da dobro uđem u meč. Nadam se da će se publika pojaviti u velikom broju i da će ispuniti Pionir, jer je bitno da napravimo atmosferu kakva dolikuje ovakvom događaju", rekao je on.

Martines: Možemo da pobijedimo iako nemamo Nadala

Selektorka Dejvis kup tima Španije Končita Martines ocijenila je da njena ekipa ima velike šanse da se plasira u polufinale Dejvis kupa.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da pobijedimo. Imamo šanse da pobijedimo ovaj duel iako Nadal nije tu. Imamo sjajn tim i sve je moguće. Moramo samo da igramo mečeve i da pobijedimo. Na papiru djeluje da imamo već dva boda protiv (Troickog). Ipak, podloga nam ne odgovara, ali borićemo se", rekla je Martines.

Pobjednik duela Srbije i Španije u polufinalu Dejvis kupa igraće protiv boljeg iz duela Francuske i Velike Britanije.

U preostala dva četvrtfinalna duela, sastaju se Belgija - Italija i Australija - Sjedinjene Američke Države.

Bonus video: