Crna Gora na startu pobijedila Kosovo, kiša prekinula duel sa Andorom

Vođstvo Crnoj Gori u prvom meču singla protiv Kosova donio je Rezart Cungu koji je pobijedio Granita Bajraliua sa 6:1, 6:0, dok je pobjedu osigurao Ljubomir Čelebić koji je bio bolji od Hude Banjske sa 6:1, 6:1.
91 pregleda 0 komentar(a)
Dejvis kup reprezentacija Crne Gore, Foto: Teniski savez Crne Gore
Dejvis kup reprezentacija Crne Gore, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 06.04.2017. 15:48h

Teniska reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila nastup na turniru treće grupe Evro zone Dejvis kupa - naša selekcija je na startu grupe D, na turniru u bugarskom Sozopolu, slavila protiv Kosova sa 3:0.

Vođstvo Crnoj Gori u prvom meču singla donio je Rezart Cungu koji je pobijedio Granita Bajraliua sa 6:1, 6:0, dok je Ljubomir Čelebić bio bolji od Hude Banjske sa 6:1, 6:1. Oba meča, interesantno, trajala su 48 minuta.

Konačnih 3:0 donio je dubl, u kojem su Mario Aleksić i Pavle Rogan pobijedili Burima Butukija i Meldina Mustafija sa 6:1, 6:0, za 41 minut igre.

S obzirom na to da je ovo bio odložen meč od juče, koji nije odigran zbog vremenskih neprilika, Crna Gora je danas započela još jedan meč, protiv Andore, ali je prekinut u prvom singl meču, opet zbog kiše, između Cungua i Žan-Batista Po Gotijea. U trenutku prekida, Cungu je vodio 1:0 u setovima (6:4), dok je u drugom setu rezultat 1:1.

Rival Crne Gore u ovoj grupi je i Republika Irska, uz Bugarsku favorit treće grupe, koja je u prvom kolu porazila Andoru 3:1, dok je protiv Kosova vodila 1:0 u vrijeme prekida.

U grupi A su Jermenija, Bugarska i Grčka, u grupi B Island, Malta, Moldavija i Makedonija, te u grupi C San Marino, Albanija, Luksemburg i Lihtenštajn.

Pobjednici će igrati u polufinalu, a u viši rang takmičenja idu dvije najbolje selekcije.

Grupa D u kojoj je naša selekcija ukršta sa grupom A.

Bonus video: