NASTAVAK KRITIKA NA RAČUN RUSKINJE

I Stricova protiv Šarapove: Ona nema prijatelja

"Nemam ništa protiv nje. Ako budem igrala protiv nje, pripremaću se kao i za bilo koji drugi meč. Smeta mi to što ona može da igra u srijedu, a većina nas dolazi poslije Fed kupa i igraćemo u utorak. Nije to ništa protiv nje, ali je to po meni protiv pravila", rekla je Stricova
64 pregleda 1 komentar(a)
Barbora Stricova, Foto: Reuters
Barbora Stricova, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2017. 09:43h

Češka teniserka Barbora Stricova posljednja je u nizu igračica koje su kritikovale ustupke na račun Ruskinje Marije Šarapove i njenog povratka na teren.

Šarapova će učestvivati na turniru u Štutgartu koji počinje iste nedjelje kada njoj ističe suspenzija zbog dopinga. Njoj suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu počinje 24. aprila.

Stricova za malo da digne ruke od tenisa kada je februara 2013. godine zaradila šestomjesečnu suspenziju. Ona je bila pozitivna na zabranjen stimulans sibutramin, koji je nesvjesno unijela koristeći preparat za mršavljenje.

Odslužila je suspenziju i vratila se na teren, ali, kako je navela, nije je dočekao crveni tepih.

"Mislim da nije u redu. Kada uradiš nešto ovako, onda treba da budeš kažnjen. Ali, ona je Marija i šta možete da uradite? Šokirana sam svime što se dešava oko turnira u Štutgartu", rekla je Stricova za Dejli mejl.

"Za nju se ništa nije promijenilo. Ona može da učestvuje na svim turnirima kao i ja. Nemam ništa protiv nje. Ako budem igrala protiv nje, pripremaću se kao i za bilo koji drugi meč. Smeta mi to što ona može da igra u srijedu, a većina nas dolazi poslije Fed kupa i igraćemo u utorak. Nije to ništa protiv nje, ali je to po meni protiv pravila", dodala je Čehinja.

Šarapova nikada nije krila činjenicu da ima malo prijatelja među teniserkama, a Stricova smatra da ih nema uopšte.

"Nisam njena prijateljica, mislim da niko nije njen prijatelj na turu. Ona nema prijatelja, ona nikad ni sa kim ne razgovara", rekla je Stricova.

Kao bivša grend slem šampionka i pobjednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i turnir u Štutgartu.

U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u nedjelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon što dobije pravo da se vrati na teren.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka svijeta ima pravo da zaigra 26. aprila.