Bunt teniserki zbog crvenog tepiha za Šarapovu

Možda jesam hladna, ali nemam interes da se družim sa njima. Kada uđem u svlačionicu, radim što bi trebalo da se radi. Kada izađem na teren, igram tenis... „, rekla je Šarapova
5 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Twitter.com
Marija Šarapova, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 22.03.2017. 13:14h

Vijest da će se Marija Šarapova vratiti na teren na turniru, koji počinje dok njena suspenzija zbog dopinga još bude na snazi, da su organizatori turnira u Štutgartu promijenili raspored i prilagodili ga Ruskinji, kojoj su dodijelili specijalnu pozivnicu, izazvala je oštre reakcije u teniskom svijetu.

„Ona bi trebalo da krene od nule, sa dna i da se bori za svoje mjesto, a ne da dobija crveni tepih“, kazala je Karolina Voznijacki.

Šarapovoj 15-mjesečna suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu počinje dva dana ranije. To, zapravo, znači da će nekada najbolja igračica svijeta meč prvog kola igrati kada uveliko bude završena i druga runda, vratolomijama u rasporedu, koji su izveli organizatori.

„Za mene to nije u redu, i ostale igračice misle isto. Ona je suspendovana zbog dopinga, i mora da krene od nule, a ne da se ostale djevojke prilagođavaju njoj“, nadovezala se Dominika Cibulkova.

Šarapova se, međutim, ne uzbuđuje mnogo. Ona je u razgovoru za „Veniti fer“ kazala da nikada nije željela, niti želi ubuduće da ima prijateljice u svijetu tenisa.

„Poštujem sve djevojke koje igraju tenis, jer znam kako žive, koliko je odricanja potrebno da bi došle daleko. Ali, ne želim da budem njihova prijateljica. Možda jesam hladna, ali nemam interes da se družim sa njima. Kada uđem u svlačionicu, radim što bi trebalo da se radi. Kada izađem na teren, igram tenis... „, rekla je Šarapova.

Šarapova je početkom 2016. godine suspendovana na dvije godine zbog upotrebe zabranjenog lijeka meldonijum, a kazna je kasnije smanjena na godinu i tri mjeseca.

„Ne, ne osjećam se posramljeno. Sramila bih se kada bih izdala ljude koje volim, a to nisam uradila. U pitanju je nesrećni i nespretni splet okolnosti. Igrala sam sa strašću i zbog ljubavi prema tenisu od prvog dana. Zaista ne mogu da razumijem da je neko ko poznaje moj stil igre može da sumnja da sam probala lakšim putem da dođem do rezultata“, kazala je Šarapova.

Naglasila je i da su rijetki oni koji su joj u teškim danima poslali poruke podrške.

„Rafa Nadal mi je napisao tako emotivnu i ohrabrujuću poruku da su mi suze krenule. Nikada mu to neću zaboraviti“, rekla je Šarapova.

Bonus video: