Đoković: Niko ne može da kontroliše emocije

“Moj tim čine stručnjaci i moji prijatelji i oni mi svakodnevno pomažu da sagledam stvari sa pozitivne strane i da nastavim da motivišem sebe, da što više radim i budem sve bolji”, rekao je srpski teniser nakon pobjede nad Robertom Bautista-Agutom
61 pregleda 21 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2018. 18:06h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije pobjede nad Robertom Bautista-Agutom i plasmana u osminu finala Rolan Garosa da je očekivao veliku borbu protiv Španca.

“Roberto vam nikada neće pokloniti pobjedu, morate da je zaslužite. Nisam igrao mnogo mečeva u posljednje vrijeme zbog pauze i povrede, ovo je za mene sjajno. Naravno, ne želim stalno da igram višečasovne mečeve, ali mislim da je to bio sjajan test za mene. Moram da zaradim svaki trijumf. Posljednji set je, zapravo, moj najbolji na ovom turniru. Nisam previše iscrpljen, to je dobra vijest. Radujem se sljedećem protivniku”, rekao je Đoković.

U taj-brejku 2. seta je Bautista-Agut odigrao kvalitetnije, dok je frustrirani Đoković energično polomio reket.

“Vjerujte mi da u tom trenutku uopšte nisam razmišljao o tome da li mi to stvarno pomaže. Nemoguće je da stalno ostanete pozitivni, još nisam upoznao sportistu kome je to pošlo za rukom. Prolazimo kroz teške trenutke tokom mečeva, kada smo prilično frustrirani. Jednostavno pobjesnite zbog svoje loše igre. Svi smo mi ljudi”, rekao je Novak i dodao:

“Na kraju krajeva, to je nešto što nas čini jačima, pomaže nam da što bolje razumijemo sami sebe”.

Srpski teniser je istakao i da ima odličan odnos sa Bautista-Agutom.

“On je sjajan momak. Imamo dobar odnos i mnogo poštovanja jedan prema drugom. Na kraju duela sam mu uputio riječi podrške. Ne znam koliko bi ja trebalo da govorim o tome, ali vjerujem da već znate da prolazi kroz teške trenutke sa svojom porodicom. To je nešto o čemu moramo da vodimo računa. I pored toga, uspio je da ostane na turniru, to je veliki napor”, objasnio je Đoković, aludirajući na činjenicu da je Špancu preminula majka prije 10 dana.

On je na kraju objasnio i nakoji način mu tim pomaže, naročito na emotivnom planu.

“Ne možete da kontrolišete emocije, to je moje mišljenje. Možete da ih posmatrate sa strane i proučavate, kao i da izbjegavate situacije koje vam pomjeraju fokus, ali ne možete potpuno da ih kontrolišete. Ako je neko u tome uspio, molim vas da me obavijesti, želim da pričam sa njim”, rekao je Novak kroz smijeh i dodao:

“Moj tim čine stručnjaci i moji prijatelji i oni mi svakodnevno pomažu da sagledam stvari sa pozitivne strane i da nastavim da motivišem sebe, da što više radim i budem sve bolji. Jednostavno, razgovaramo o svemu, bilo da se radi o emotivnim, mentalnim, fizičkim ili tehničkim stvarima u tenisu”, zaključio je srpski teniser.

Novak će se u osmini finala sastati sa još jednim Špancem - Fernandom Verdaskom.

Bonus video: