Đoković, Nadal i Federer - ko će preživjeti do četvrtfinala

Đoković u drugom kolu igra sa pobjednikom duela Edmund – Elijas, već u trećem ga vjerovatno čeka Del Potro, a eventualno u četvrtom Kirjos, od koga je izgubio u Akapulku, ili Zverev
53 pregleda 1 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2017. 16:57h

Prvi Masters turnir u 2017. godine počinje večeras i biće jedan od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina.

Razlog - “čudna” ATP lista i još čudniji žrijeb, koji je u istom dijelu spojio Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Prevedeno, Nadal i Federer mogli bi da se sastanu već u osmini finala, a pobjednik tog meča bio bi Đokovićev rival u četvrtfinalu, ukoliko, naravno, ne bude iznenađenja.

“Sve je u redu, što se mene tiče. Nadal, u redu. Đoković, u redu – to su bile moje reakcije na žrijeb. Ako hoću da idem do kraja morao bih da igram sa tim momcima, svejedno u kojoj fazi”, kazao je Rodžer Federer.

U tom dijelu kostura su, međutim, i više nego opasni igrači – Huan Martin del Potro, Fernando Verdasko, Nik Kirjos, Aleksandar Zverev...

“Neke od tih igrača neću ni sresti, jer će se sastati međusobno”, kazao je Federer.

Đoković u drugom kolu igra sa pobjednikom duela Edmund – Elijas, već u trećem ga vjerovatno čeka Del Potro, a eventualno u četvrtom Kirjos, od koga je izgubio u Akapulku, ili Zverev.

Đoković je Masters u Indijan Velsu osvajao pet puta, a tri godine zaredom je bio najbolji, pobijedivši u finalu Federera 2014. i 2015, a Raonića prošle godine.

Nadal se sastaje sa Garsijom-Lopesom ili Peljom, a onda sa Verdaskom.

Federerov rival biće bolji iz meča Rober – Sela.

Žrijeb je obradovao Endija Mareja, prvog nosioca, kome je Sten Vavrinka najveća opasnost, ali potencijalno tek u polufinalu...

“Nikada nisam vidio ovakav žrijeb”, rekao je Marej danas u Indijan Velsu.

“To je možda i najteži kostur svih vremena. Da li je to srećna okolnost za mene. Rekao bih da jeste, ali ne razmišljam daleko. Ovo je igra u kojoj nema mjesta za kalkulacijame”.

Marej u drugom kolu igra sa pobjednikom meča Pospišil – Lu.

Bonus video: