Marej prvi put trijumfovao u Dubaiju

Zahvaljujući ovom trofeju, 45. u karijeri, Marej će uvećati prednost na ATP listi u odnosu na Novaka Đokovića na 2.215 poena
0 komentar(a)
Endi Marej, Dubai, Foto: Reuters
Endi Marej, Dubai, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2017. 16:53h

Endi Marej je prvi put u karijeri pobijedio u Dubaiju - britanski teniser je u finalu savladao Španca Fernanda Verdaska sa 6:3, 6:2, za 74 minuta igre i osvojio prvi trofej u 2017. godini.

A bio je blizu eliminacije u četvrtfinalu, kada je Filip Kolšajber propustio čak sedam meč lopti u drugom setu protiv prvog reketa svijeta.

Verdasko je dobro počeo meč, sa dva brejka u prva četiri gema (jednom je i on izgubio servis) poveo je 3:1, ali je tu i stao. Sa pet uzastopnih gemova, Marej je osvojio prvi set, dok u drugom dileme nije bilo, pa je Britanac stigao do 14. pobjede u 14 mečeva protiv Verdaska, osmog uzastopnog od jedinog poraza, koji je doživio 2009. godine u četvrtom kolu Australian opena.

"Veoma sam, naravno, srećan zbog prve pobjede na ovom turniru, to je dobar početak godine", rekao je Marej nakon pobjede u finalu, koja mu je donijela i ček na 523.330 dolara.

"Danas sam odigrao dobar meč. Ove sedmice sam igrao neke mečeve u kasnim satima, a posljednja nekoliko nisam počeo onako kako sam želio. Ali, kako se turnir približivao kraju, sve sam se bolje kretao i na kraju sam završio na najbolji način", dodao je Marej, koji je vezao četvrti uzastopni turnir na turnirima iz serije 500.

Zahvaljujući ovom trofeju, 45. u karijeri, Marej će uvećati prednost na ATP listi u odnosu na Novaka Đokovića na 2.215 poena.

Bonus video: