Đurić došao do finala turnira koji su osvajali Nadal i Marej

Turnir u Oreju je najznačajniji na svijetu u tom godištu, a osvajali su ga Rafa Nadal i Endi Marej, 1998. i 1999. godine, a na njemu učestvovali Conga, Dimitrov, Monfis, Tim i brojni drugi danas vrhunski igrači
91 pregleda 5 komentar(a)
Đurić, Foto: Privatna arhiva
Đurić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.02.2017. 16:16h

Branko Đurić, supertalentovani 11-godišnji teniser iz Budve, potvrdio je da je jedan od najdarovitijih dječaka svoje generacije na svijetu.

Đurić je nakon osvajanja prestižnih takmičenja u Beogradu i Moskvi, za igrače do 12 godina, stigao do finala najjačeg turnira u toj uzrasnoj kategoriji – u francuskom Oreju.

Mali Branko do finala je savladao dvojicu igrača iz Francuske, od kojih je jedan prvak te zemlje, zatim i vršnjake iz Belgije, Rusije i Češke, da bi u finalu poslije tri i po sata velike borbe izgubio od najboljeg hrvatskog igrača Dina Prizmića.

Turnir u Oreju je najznačajniji na svijetu u tom godištu, a osvajali su ga Rafa Nadal i Endi Marej, 1998. i 1999. godine, a na njemu učestvovali Conga, Dimitrov, Monfis, Tim i brojni drugi danas vrhunski igrači.

Đurić, inače, od kraja 2016. godine nastupa kao reprezentativac Srbije, što govori, zapravo, i u kakvom je stanju crnogorski tenis i kako se vodi računa o talentima u ovom sportu.

Bonus video: