Danka Kovinić eliminisana na startu kvalifikacija u Dohi

Poražena je od Amerikanke Medison Brengl veoma ubjedljivo - 6:1, 6:1
0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2017. 19:50h

Krizi Danke Kovinić se ne nazire kraj. Najbolja crnogorska teniserka je doživjela treći vezani poraz, a 15. u posljednjem 21 meču.

Da stvar bude još gora, u tom crnom nizu je danas doživjela rezultatski najteži neuspjeh, i to od igračice koja je gore plasirana od nje na WTA listi - na startu kvalifikacija za WTA turnir u Dohi, Amerikanka Medison Brengl, koja je 88. na svijetu, savladala je 22-godišnju Novljanku sa 6:1, 6:1.

Kovinićeva je u lošoj seriji od sredine prošle sezone, kada je u četvrtfinalu turnira u Bukureštu izgubila od Simone Halep.

Jedino gdje je opravdala očekivanja je turnir u Tjanđinu u oktobru, kada je pobijedila jedinu igračicu bolje plasiranu od sebe - olimpijsku šampionku Moniku Puig.

Došla je i do 2. kola Australian opena, ali to je sve. S druge strane, gubila je od igračica koje su daleko van Top 100, između ostalih i od tada 235. igračice svijeta, Džejmi Leb.

Jasno je da Danka mora nešto da mijenja, jer sada počinje da brani većinu poena osvojenih prošle sezone, kada je i dogurala do 46. mjesta na WTA listi.

Sada je 69. na svijetu, a ako ne popravi formu mogla bi da ispadne iz 100 najboljih. U tom slučaju bi ponovo morala da igra kvalifikacije za grend slemove, što joj se nije dogodilo od Australian opena 2015. godine...

Bonus video: