Kanada izbačena, teniser pogodio sudiju u oko!

Iznerviran zbog promašenog bekhenda, Denis Šapovalov je želio da pošalje lopticu u publiku, ali je pogodio sudiju Arnoa Gabu pravo u oko
1 komentar(a)
Arno Gaba, Foto: Reuters
Arno Gaba, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2017. 09:16h

Teniska reprezentacija Kanade je diskvalifikovana iz ovogodišnjeg Dejvis kupa, pošto je u meču sa Velikom Britanijom igrač pogodio sudiju lopticom.

Denis Šapovalov, 17-godišnji momak rođen u Tel Avivu, napravio je nevjerovatan ispad u meču sa Kajlom Edmundom - iznerviran zbog promašenog bekhenda je želio da pošalje lopticu u publiku, ali je pogodio sudiju Arnoa Gabu pravo u oko.

U tom trenutku rezultat je bio 2:2 u pobjedama, a Edmund je vodio 6:3, 6:4, 2:1 prije nego što je uslijedila automatska diskvalifikacija.

„Srećom, sudija je dobro. Ovo je neprihvatljivo ponašanje sa moje strane. Osjećam se užasno, izdao sam svoj tim, svoju zemlju ostavio na cjedilu jer sam se ponio kako nikad ne bih. Obećavam da je ovo posljednji put da sam učinio nešto tako. Naučiću iz ovoga i pokušati da prevaziđem čitavu situaciju”, rekao je Šapovalov, inače juniorski šampion Vimbldona.

Glavnom sudiji je pružena pomoć na terenu, da bi potom bio prebačen u bolnicu zbog velikog otoka ispod lijevog oka.

U saopštenju Međunarodne teniske federacije (ITF) navodi se da je „očigledno da Šapovalov nije namjerno pogodio sudiju Gabu”.

„Čudno je završiti meč na ovaj način. Nikada nisam prisustvovao nečemu sličnom”, rekao je Edmund.

Bonus video: