Ne sanjam, 18. pehar je moj

Rodžer Federer se danas probudio u nedoumici
1 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2017. 13:57h

Vratio se nakon šest mjeseci oporavka od povreda, najbolji teniseri svijeta Novak Đoković, a potom i Endi Marej su ispali veoma rano, podloga se pokazala kao stvorena za njega, hiljade navijača je uvijek tu...

Pa sve do podizanja prestižnog Kupa Normana Bruksa, što mu je 18. put u karijeri da je slavio na jednom od četiri grend slema.

Rodžer Federer je još jednom pomjerio granicu snova, toliko da i sam nije bio siguran da se to uopšte dogodilo.

“Odmah po završetku finala, intervjua, razgovora otišli smo u jedan noćni klub. Ja sam i dalje bio u sportskoj opremi i sa torbom sa reketima na leđima. Bilo je super, di džej je puštao muziku koju mi volimo da slušamo i u hotel smo se vratili oko pola sedam ujutru”.

“Samo sam se bacio na krevet i djeca su me probudila već sat kasnije. Dječaci su stavljali igračke u trofej, a djevojčice su ga glancale. To je prvi grend slem otkako ih imam sve četvoro. I dok su se igrali sa peharom, ja sam ih gledao i razmišljao da je ipak istina i da ne sanjam. Osvojio sam 18. grend slem”, emotivan je bio Švajcarac dan nakon pobjede u finalu Australian opena nad vječnim rivalom, Rafaelom Nadalom.

Bonus video: