Rodik: Meč Federer - Nadal bio bi najveći u istoriji tenisa

“Mislim da nema čovjeka koji voli sport, osim ako nema direktnu vezu sa Vavrinkom i Dimitrovom, da ne navija da se u nedjelju sastanu Rafa i Rodžer”, kazao je nekadašnji broj jedan i osvajač US opena Endi Rodik
93 pregleda 1 komentar(a)
Federer Nadal, Foto: Reuters
Federer Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2017. 17:16h

Nakon kompletiranja polufinalnih parova na Australijan openu, teniski svijet ima samo jedno pitanje – može li Melburn 2017. godine spojiti dva giganta ovog sporta u borbi za jedan od četiri najzačajnija pehara?

Rodžera Federera i Rafaela Nadala dijeli još jedna prepreka do finala.

Federerov rival je zemljak Sten Vavrinka, Nadalov protivnik u polufinalu Grigor Dimitrov.

“Mislim da nema čovjeka koji voli sport, osim ako nema direktnu vezu sa Vavrinkom i Dimitrovom, da ne navija da se u nedjelju sastanu Rafa i Rodžer”, kazao je nekadašnji broj jedan i osvajač US opena Endi Rodik.

Dva igrača koja su ispisivala tenisku istoriju, čije je rivalstvo i nadmetanje obilježilo jednu epohu, prije nego što im se priključio Novak Đoković, posljednji put u finalu Grend slem turnira igrali su 2011. godine na Rolan Garosu.

Španac je slavio 3:1 u setovima.

Posljednji put zajedno su na terenu bili 2015. godine, kada su igrali finale Bazela.

Federer je tada slavio pred domaćim navijačima 2:1.

Godine, koje su protekle uglavnom u njihovom odsustvu sa najveće scene, ali i u borbi da ostanu u tenisu, uprkos povredama i godinama, “natjerale” su Rodika da izgovori “teške” riječi:

“Njihov meč u finalu Melburna bio bi najveći teniski meč u istoriji Grend slemova, zapravo najveći u istoriji tenisa”, kazao je Amerikanac za BBC.

Bonus video: