Labudova pjesma Mirjane Lučić-Baroni

Iskusna Hrvatica se domogla četvrtfinala Australian opena, što joj je najveći uspjeh od polufinala Vimbldona 1999. godine
0 komentar(a)
Mirjana Lučić-Baroni, Foto: Reuters
Mirjana Lučić-Baroni, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2017. 09:44h

Sa 17 godina je stigla do polufinala Vimlbdona i svijet je bio spreman za novo čudo sa ovih prostora.

Nažalost, kao i u slučaju Jelene Dokić, na putu ka slavi Mirjani Lučić se ispriječio otac Marinko, zbog čega je počela da tone i prekinula karijeru.

Poslije duge pauze se vratila na teren i polako počela da se vraća u tenisku orbitu. Lučić-Baroni je skrenula pažnju na sebe na US openu 2014. i Rolan Garosu 2015. godine, kada je savladala Simonu Halep, a u Australiji piše svoju Labudovu pjesmu.

Iskusna Hrvatica se domogla četvrtfinala Australian opena, što joj je najveći uspjeh od tog polufinala Vimbldona.

Djevojka koja je u 2. kolu oduvala sa terena treću kosturašicu Agnješku Radvanjsku je lako izbacila Amerikanku Dženifer Brejdi (6:4, 6:2), a za svoje drugo grend slem polufinale će se boriti sa Karolinom Pliškovom.

Čehinja je bez ikakvih problema eliminisala domaću nadu Darju Gavrilovu (6:3, 6:3) i kompletrala osam najboljih.

Prije njih dvije, međusobni obračun u četvrtfinalu su osigurale Serena Vilijams i Johana Konta.

Amerikanka je do 47. grend slem četvrtfinala stigla pobjedom nad Barborom Stricovom (7:5, 6:4), a prva od tri posljednje prepreke ka rekordnoj 23. tituli biće joj razigrana Britanka mađarskog porijekla, rođena baš u Australiji, koja je lako porazila Jekaterinu Makarovu (6:1, 6:4).

Bonus video: