Nadal i Istomin dobili maratone, Raonić 5. put u osmini finala, Dimitrov zatvorio program

Na kraju je presudilo iskustvo i koncentracija Nadala koji je slavio i u drugom međusobnom susretu sa Zverevim
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2017. 15:15h

Rafael Nadal je gubio 2:1 u setovima, ali se na kraju plasirao u osminu finala Australian opena pobjedom u maratonu na Njemcem Aleksanderom Zverevim sa 4:6, 6:3, 6:7, 6:3, 6:2, nakon više od četiri sata borbe.

Na kraju je presudilo iskustvo i koncentracija Nadala koji je slavio i u drugom međusobnom susretu dvojice tenisera.

„On je igrač koji ima mnogo potencijala, ima sjajne udarce, već je jedan od najboljih igrača na svijetu, a može da bude još bolji i da se bori za najveće trofeje, mislim da će u tome i uspeti“, rekao je Nadal.

Jedino u trećem setu su dva tenisera bila sigurna na svom servisu, pa nije bilo čak ni brejk-prilike za nijednog. U taj brejku je viđeno dosta mini brejkova, nijedan teniser nije uspio da pobjegne makar na dva poena razlike, ali na kraju njemački teniser izašao kao pobjednik i poveo 2:1.

Nadal se, međutim, nije predavao, išao je na sve ili ništa, pa je dobio dva naredna seta i stigao do konačne pobjede.

„Važan rezultat za mene. Bitno je da pobjeđujem mečeve poput ovih kada imam set zaostatka posebno zbog sampouzdanja. Naporno sam radio u decembru kako bih imao priliku da se nadmećem na ovakvim mečevima. Iako sam nervozno počeo meč, bio sam u stanju da se vratim. Menatalno sam bio pozitivan tokom cijelog meča, fizički se osjećam sjajno, spreman da se borim za svaku loptu. Na kraju sam igrao mnogo bolje nego na početku, to je veoma bitno. Veoma sam srećan. Bio je ovo težak meč", dodao je Nadal.

Španac će se u narednom kolu sastati sa Francuzom Gaelom Monfisom, koji je izbacio Njemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 7:6 (7-1), 6:4.

Miloš Raonić je peti put u osmini finala Ozi opena, a u trećem kolu je eliminisao Žila Simona sa 6:2, 7:6 (7-5), 3:6, 6:2.

Raonić je otkrio da ga je prije meča mučila groznica i temperatura.

"Imao sam užasnih posljednjih 48 satui, sve je bilo bolno. Sigurno će biti bolje nakon ovog meča i pobjede. Najvažnije je sada da se vratim u puni fizički kapacitet", rekao je Raonić.

Naturalizovanog Kanađanina, rodom iz Podgorice, u osmini finala očekuje meč protiv Roberta Batiste-Aguta, koji je u španskom okršaju pobijedio Davida Ferera sa 7:5, 6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 6:4, nakon više od četiri sata igre.

Pet setova je trebalo i Đokovićevom "dželatu" - nakon što je u drugom kolu izbacio drugog reketa svijeta, Uzbekistanac Denis Istomin je plasman u osminu finala izborio pobjedom protiv Španca Pabla Karenja Buste sa 6:4, 4:6, 4:6, 6:4, 6:2.

Istomin će u osmini finala igrati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je u tri seta (6:3, 6:2, 6:4) pobijedio Francuza Rišara Gaskea, drugi put u karijeri.

Belgijanac David Gofan izbacio je Hrvata Iva Karlovića, neočekivano lako i ubjedljivo sa 6:3, 6:2, 6:4 i plasirao se u osminu finala.

Gofan će za četvrtfinale igrati sa Austrijancem Dominikom Timom koji je u veoma zanimljivom duelu pobijedio Francuza Benou Pera sa 6:1, 4:6, 6:4, 6:4.

Bonus video: