Serena ispustila četiri gema za sat vremena, komletirani parovi osmine finala

Serena jedošla do 312. grend slem pobjede u karijeri.
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2017. 13:12h

Serena Vilijams sigurnim korakom grabi za 23. grend slem tituli - američka teniserka je prepustila samo četiri gema sunarodnici Nikol Gibs (6:1, 6:3), za 63 minuta igre, i plasirala se u osminu finala Australian opena.

U prvom setu Serena je napravila dva, a u drugom tri brejka i tako je lako i ubjedljivo došla do 312. grend slem pobjede u karijeri.

"Na terenu sam radila stvari koje inače radim i na treningu, nadam se da ću to nadograditi. To je sve što želim da uradim", rekla je Serena.

Njena rivalka u borbi za četvrtfinale biće Barbora Stricova koja je eliminisala Karolonu Garsiju sa 6:2, 7:5. Čehinja još nije izgubila set u Melburnu.

"Mnogo sam je gledala puta, Stricova je u super formi. Igra dobro, veoma je agresivna, biće to lijep meč".

"Ali ponavljam, nemam ništa da dokazujem na ovom turniru, već da pružim najbolje što mogu. Naravno, ovdje sam zbog jednog razloga, ali na kraju to može da bude samo bonus", dodala je američka teniserka, misleći na novu grend slem titulu.

Serena je, tako, zajedno sa sestrom Venus 35. put u osmini finala jednog grend slem turnira.

"Uzbudljivo je vratiti film unazad, i sjetiti se svih tih momenata", zaključila je Serena.

Amerikanka Dženifer Brejdi nastavvlja sa odličnim igrama, jer je plasman u osminu finala ostvarila pobjedom protiv Ruskinje Jelene Vesnine, 14. kosturašice, sa 7:6, 6:2.

Njena naredna rivalka biće Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni koja je posle velike borbe savladala Grkinju Sakri sa 3:6, 6:2, 6:3.

Najzanimljivije je bilo u duelu između Ruskinje Jekaterine Makarova i Slovakinje Dominike Cibulkove. Ruskinja je dobila prvi set sa 6:2, imala je 4:0 u drugom i dobijenu situaciju, ali se borbena Slovakinja nije predala.

Uspjela je da se vrati u drugi set, dobila ga je u taj-brejku, ali ipak nije imala snage za potpuni preokret. Makarova je u trećem setu prvo ispustila rani brejk, a onda je meč riješila novim brejkom u sedmom gemu - 6:2, 6:7, 6:3.

Makarova će u osmini finala igrati sa Britankom Džoanom Kontom, koja je nekadašnjoj najboljoj teniserki svijeta, Dankinji Karolini Voznijacki, prepustila samo četiri gema (6:3, 6:1).

Osminu finala su kompletirale Čehinja Karolina Pliškova, peta kosturašica, i Australijanka Darija Gavrilova.

Pliškova je prvi put među 16 najboljih, jer je pobijedila Letonku Juliju Ostapenko sa 4:0, 0:6, 10:8, dok je Gavrilova eliminisala Švajcarkinju Timeu Bačinski sa 6:3, 5:7, 6:4 i drugi put u karijeri se plasirala u osminu finala.

Bonus video: