Marej: Ostavite Novaka na miru

"Na prethodna tri Grend slema, Đoković je osvojio jedan trofej, igrao jedno finale, jednom bio u trećoj rundi. Svaki igrač na ATP turu, osim jednog ili dvojice, potpisali bi takve rezultate", napisao je Marej u kolumni za BBC
7 komentar(a)
Đoković i Marej, Foto: Twitter
Đoković i Marej, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.01.2017. 14:10h

Endi Marej stao je u zaštitu Novaka Đokovića.

Trenutno prvi igrač svijeta u kolumni za BBC napisao je da je eliminacija Đokovića "iznenađenje", ali da bi svi sada trebalo da Đokovića "ostave na miru".

"Na prethodna tri Grend slema, Đoković je osvojio jedan trofej, igrao jedno finale, jednom bio u trećoj rundi. Svaki igrač na ATP turu, osim jednog ili dvojice, potpisali bi takve rezultate. Kada, međutim, postavite standarde kakve je Đoković postavio, jasno je da je on vjerovatno razočaran. Ali, u poređenju sa svakim igračem na svijetu, njegovih posljednjih 12 ili 18 mjeseci su fenomenalni", napisao je Marej.

"Mislim da sada svi moramo da ga ostavimo na miru. Teško je držati intezitet iz sedmice u sedmicu, znam to iz sopstvenog iskustva. Nas nekoliko igrača već 10 godina igramo standardno na najvećem nivou, stalno smo u polufinalu ili finalu, a kada se to jednom ne dogodi - svi su iznenađeni i šokirani. Između tenisera postoji veće razumijevanje, jer znamo kroz šta prolazimo i koliko je teško biti na najvećem nivou tako dugo. Jednostavno, gotovo je nemoguće u jednom trenutku da ne dođe do pada", napisao je Marej.

Bonus video: