Federer i Marej prošli, kraj za Kirjosa i Čilića

Federer već u trećem kolu igra sa Tomašom Berdihom
0 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2017. 12:06h

Rodžer Federer je bez izgubljenog seta prošao u treće kolo Australijan opena, ali pauza od šest mjeseci je ostavila trag, a i godine prolaze.

Švajcarac je savladao kvalifikanta Nou Rabina iz SAD, 200. igrača na ATP listi, sa maksimalih 3:0, mada ne impresivno - 7;5, 6:3, 7:6.

Dva sata i pet minuta igre trajao je meč u kome je Federer u prva dva seta po jednom oduzeo servis rivalu, a u tećem gubio 3:0 i 5:2.

Kod 5:4, Rabin je servirao za set i nije uspio da ga završi, da bi u taj-brejku, 35-godišnji Federer iskoristio prvu meč loptu...

U trećoj rundi čaka ga ozbiljan protivnik, veće iznenađenje bi bilo da Federer prođe dalje, nego da završi takmičenje - Tomaš Berdih je njegov naredni rival.

“Nisam imao sreće u žrijebu. Berdih me pobjeđivao na velikim turnirima - u Njujorku, na Vimbldonu, na Olimpijskim igrama. On je veliki igrač, uvijek mi se sviđao njegov stil. Čeka me težak meč", rekao je Federer.

Berdih, deseti nosilac, je savladao Amerikanca Rajana Herisona sa 3:0.

Mnogo manje problema od Fedeksa imao je Endi Marej, koji je u tri seta, za svega sat i 38 minuta, savladao Rusa Andreja Rubljeva (6:3, 6:0, 6:2).

Škota sada čeka okršaj sa Semom Kverijem...

Sten Vavrinka je u prvoj rundi igrao pet setova sa Martinom Kližanom, bio i na ivici poraza - u drugoj je pokazao klasu i maksimalnim rezultatom eliminisao još jednog američkog igrača Sema Džonsona (6:3, 6:4, 6:4).

Četvrtog nosioca sada čeka okršaj sa Viktorom Troickim koji je u pet setova eliminisao Italijana Paola Lorencija. Bilo je 6:3, 1:6, 7:6, 3:6, 6:3.

I Kei Nišikori je bio ubjedljiv u drugom kolu, nakon što je na startu igrao pet setova sa Andrejom Kuznjecovim.

Japanac je slavio protiv Žeremija Šardija 6:3, 6:4, 6:3.

U trećem kolu ima, na papiru, najlakšeg rivala, kvalifikanta Lukasa Lacka.

Žo Vilfred Conga je bio bolji od Dušana Lajovića (6:2, 6:2, 6:3), dok je eliminisan domaći ljubimac Nik Kirjos.

Australijancu je bilo malo i vođstvo od 2:0 protiv Nikolasa Sepija, pa i meč lopta u petom setu.

Na kraju je prvu priliku za pobjedu iskoristio Italijan i slavio poslije tri sata i osam minuta borbe - bilo je po setovima 1:6, 6:7, 6:4, 6:2, 10:8.

Sepi će u narednoj rundi igrati sa Belgijancem Stivom Darsisom.

Ispao je i Marin Čilić, i to od Britanca Danijela Evansa, koji je 51. igrač na ATP listi (3:1).

U ženskom dijelu turnira, Jelena Janković je došla do treće runde pobjedom nad Njemicom Julijom Gerges (6:3, 6:4), i izborila duel sa osmom nositeljkom Svetlanom Kuznjecovom.

Prva igračica svijeta Anđelik Kerber igrala je više od dva sata sa zemljakinjom Karinom Vitoft, 89. na WTA listi, ali je, ipak, prošla dalje - 6:2, 6:7, 6:2.

Bonus video: