Đoković već u ritmu - trkom pored Verdaska do 2. kola

Verdasko nije baš najpoželjniji rival za 1. kolo grend-slema, ali Đoković nije mario - trebalo mu je dva sata i 20 minuta za siguran trijumf. Po setovima - 6:1, 7:6, 6:2.
8 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2017. 10:52h

Bez izgubljenog seta u duelu sa rivalom protiv kojeg je prije samo 10 dana spašavao meč-lopte - Novak Đoković se laganim trijumfom nad Fernandom Verdaskom plasirao u 2. kolo svog omiljenog grend slema.

Šestostruki osvajač Australian opena pokazao je da je već u pravom ritmu, iako je tek početak turnira, te da je u neuporedivo boljoj formi u odnosu na polufinale turnira u Dohi, kada je dobio gotovo izgubljeni meč protiv iskusnog španskog tenisera.

Verdasko nije baš najpoželjniji rival za 1. kolo grend-slema, ali Đoković nije mario - trebalo mu je dva sata i 20 minuta za siguran trijumf. Po setovima - 6:1, 7:6, 6:2.

Drugi reket svijeta počeo je silovito, jedva je prošlo 20 minuta, a već je vodio 5:0, uz dvostruki brejk.

"U Dohi su bili drugačiji uslovi - znatno niža temperatura, bilo je mnogo vjetra.... Sada sam počeo meč mnogo drugačije, bio sam veoma agresivan na prvom udarcu, odmah krenuo silovito. I, to se isplatilo", rekao je Đoković.

Publika na stadionu "Rod Lejver" ipak je prisustvovala uzbudljivom i neizvjesnom tenisu, barem u jednom setu. Dva tenisera su u drugom periodu igre razmjenjivala brejkove (Đoković je bio taj koji je stizao, jer je Verdasko vodio 2:0 i 3:1), a Srbin je prvi stigao do set-lopti. Imao ih je čak tri zaredom pri vođstvu od 5:4, ali je Vardasko spasio sve tri.

Otišlo se u taj-brejk, koji je obilovao preokretima, baš kao i cijeli drugi set. Đoković je vodio 3:0, Verdasko peokrenuo na 4:3, a Đoković sa tri četiri poena otišao do 7:4 i vođstva 2:0 u setovima.

"Bilo je baš interesantno u drugom setu, izgubio sam nekoliko servis-gemova. Imao sam šanse da ranije dođem do osvajanja drugog seta, ali je Fernando izuzetno servirao, krasio ga je snažan forhend, a bio je dobar i na mreži".

U trećem setu nije bilo dileme, Đoković je sa dva brejka zakazao duel sa boljim iz duela Denisom Istominjom u 2. kolu.

"Volim ovaj teren, za njega me veže toliko lijepih trenutaka, toliko mečeva i uspjeha, baš na Rod Lejver areni. Nadam se da ću tako i nastaviti", poručio je Đoković.

Ranije danas u 2. kolo se plasirao i Rafael Nadal, dominatnom partijom protiv Florijana Majera, a prošli su i Miloš Raonić, Grigor Dimitrov, Gael Momfis, David Gofan...

Bonus video: