Žrijeb bez milosti: Đoković sa Verdaskom u prvom kolu AO!

Prvi teniski grend slem u sezoni počeće u ponedjeljak, a šestostruki šampion i branilac titule imaće težak zadatak na startu
73 pregleda 8 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Wikipedia
Novak Đoković, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 13.01.2017. 08:28h

Samo devet dana nakon što su igrali u polufinalu turnira u Dohi, Novak Đoković i Fernando Verdasko repriziraće taj duel u prvom kolu Australijan opena.

Prvi teniski grend slem u sezoni počeće u ponedjeljak, a šestostruki šampion i branilac titule imaće težak zadatak na startu.

Podsjetimo, na Katar openu Španac je pri rezultatu 1:0, u taj brejku drugog seta imao pet vezanih meč lopti, ali se Đoković volšebno izvukao, pobijedio i kasnije preko Endija Mareja se domogao titule...

Ako ponovo bude bolji od Verdaska, drugog tenisera ATP liste u drugom kolu čeka meč sa pobjednikom duela između Uzbekistanca Denisa Istomina i kvalifikanta.

U Đokovićevoj polovini žrijeba su Miloš Raonić i Rafael Nadal, koji se u prvom kolu sastaju sa Njemcima Dastinom Braunom, odnosno Florijanom Majerom.

Prošlogodišnji finalista, pet puta poražen u završnici Australijan opena, Endi Marej prvu prepreku ima u vidu Ukrajinca Ilije Marčenka.

Pobjeda bi mu donijela lak zadatak u duelu sa boljim iz meča Jen-sun Lua (Tajvan) i kvalifikanta.

Prvi ozbiljniji posao, najbolji teniser ATP liste imao bi u četvrtfinalu, u kome mu je projektovani rival Kei Nišikori ili Rodžer Federer.

Japanac na startu igra sa Rusom Andrejem Kuznjecovim, a Švajcarac, četvorostruki pobjednik Melburna, sa kvalifikantom.

U istoj polovini žrijeba je i šampion iz 2014. godine Sten Vavrinka, kome neće biti lako u uvodnom kolu sa Slovakom Martinom Kližanom...

Prošle godine, u finalu 104. izdanja Australijan opena, Novak Đoković je pobijedio Endija Mareja 3:0.

Projektovani parovi četvrtfinala:

Endi Marej - Kei Nišikori

Sten Vavrinka - Marin Čilić

Miloš Raonić - Rafael Nadal

Novak Đoković - Dominik Tim

Bonus video: