Imamo kvalitet za novu titulu u Dejvis kupu

Jedan od najboljih dubl igrača na planeti, član tima Srbije koji je osvojio Dejvis kup 2010. godine, drugi put u karijeri biće igrač-selektor.
53 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Zimonjić, Foto: Www.tennisserver.com
Nenad Zimonjić, Foto: Www.tennisserver.com
Ažurirano: 11.01.2017. 14:45h

Novi selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je da je cilj za ovu sezonu jasan - osvajanje trofeja u Dejvis kupu.

"Želim da ponovo osvojimo "salataru". Vjerujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobijedimo, bez obzira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo zajedno i daćemo sve od sebe", rekao je Zimonjić.

Jedan od najboljih dubl igrača na planeti, član tima Srbije koji je osvojio Dejvis kup 2010. godine, drugi put u karijeri biće igrač-selektor.

"Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće teško u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim. Prethodno iskustvo kada sam bio selektor na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i povjerenje svih, imam i puno iskustva što će biti od velikog značaja za naše dalje uspjehe".

Zimonjić je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i dio stručnog štaba.

"Imaću dvojicu trenera u reprezentaciji, Dušana Vemića i Jovana Savića, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: Ðoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović i i ja. Na širem spisku su Ðere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović i Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju", zaključio je Zimonjić, koji će na klupi Srbije debitovati protiv Rusije od 3. do 5. februara u Nišu.

Bonus video: