Aleksa Krivokapić osvojio turnir u Beogradu

Mladi crnogorski reprezentativac je u finalu savladao petog nosioca, Olivera Sabo Raca iz Srbije sa 2:0, po setovima 6:3 6:2.
435 pregleda 6 komentar(a)
Aleksa Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Aleksa Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.01.2017. 19:08h

Crnogorski teniser Aleksa Krivokapić osvojio je međunarodni božićni teniski turnir za dječake do 14 godina, koji je u organizaciji i u okviru „Tennis Europe Junior Tour-a” održan na teniskim terenima Crvene zvezde u Beogradu.

U jakoj konkurenciji tenisera iz 18 zemalja, mladi crnogorski reprezentativac je na putu do titule prvo u četvrtfinalu pobijedio trećeg nosioca, Bugarina Dinka Dineva sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3), u polufinalu je bio bolji od prvog nosioca, Srbina Luke Jovanovića sa 2:1 (7:6, 3:6, 6:1), dok je u finalu savladao petog nosioca, Olivera Sabo Raca iz Srbije sa 2:0, po setovima 6:3 6:2.

"Osvajanje ovog turnira za mene predstavlja podstrek da se što bolje pripremim za nezvanično prvenstvo svijeta, koje će se između 23. i 30. januara ove godine održati u Francuskoj", rekao je Aleksa Krivokapić.

Osim Alekse, na turniru u Beogradu su učestvovali još dvojica igrača iz Crne Gore, Petar Jovanović, koji je došao do polufinala u singl konkurenciji (izgubio je od Sabo Raca), kao i Matija Samardžić, koji je igrao polufinale dubla sa Andrejom Đokićem iz Bosne i Hercegovine.

Bonus video: