Kakav početak godine, Đoković - Marej za titulu u Dohi

Marej preslišao Berdiha, Đoković spasao pet meč lopti da bi dobio Verdaska
59 pregleda 0 komentar(a)
đOKOVIĆ, Foto: Reuters
đOKOVIĆ, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2017. 19:00h

Kakav početak godine - prvi turnir i prvo finale iz snova.

Endi Marej i Novak Đoković sjutra (16 sati) će odlučivati o pobjedniku turnira u Dohi.

Marej je do finala došao laganom pobjedom nad Tomašom Berdihom 6:3, 6:4 (28. pobjeda zaredom na ATP turu), dok je Đoković prošao kroz pakao u duelu sa Fernandom Verdaskom.

Đoković je bio blizu još jednog šokantnog poraza, ali je pokazao da nije izgubio šampionski gen.

Gubio je 1:0 u setovima od Fernanda Verdaska, a u taj-brejku drugog seta prvo spasao četiri vezane, a zatim i petu meč loptu, prije nego što je kompletirao veliki preokret 2:1 (4:6, 7:6, 6:3) i plasirao se u finale turnira u Dohi.

Đoković je odlično počeo meč, rano napravio brejk u prvom setu i poveo 4:2, a onda ušao u krizu, koja ga prati već pola godine.

Naredna četiri gema dobio je Španac i riješio set 6:4.

Verdasko je u drugom setu nastavio seriju i poveo 2:0, ali je srpski teniser uzvratio, da bi u devetom gemu, kod rezultata 4:4, spasao tri brrejk lopte.

Nije, međutim, to bilo ništa pri onome što je uradio u taj-brejku.

Verdasko je vodio 6:2, imao četiri meč lopte, petu je izborio kod rezultata 7:6 i imao servis.

Đoković je, međutim, u najtežim trenucima pokazao da nije izgubio samopouzdanje, senzacionalnim preokretom izjednačio 1:1 u setovima (9:7).

"Ovo je definitivno bio jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam odigrao. Ne sjećam se da sam spasao pet meč lopti. Trebalo je da pobijedi, mogao je da završi meč. Nije imao sreće", kazao je Đoković nakon meča.

U trećem, očekivano, nije bilo dileme – srpski teniser uzeo je servis rivalu u petom gemu za 3:2 i mirno završio posao poslije skoro dva i po sata igre.

Bonus video: