Đoković komentarisao novi teniski skandal: Veoma razočaravajuća vijest

Australijska policija i lokalni mediji objavili je da se sumnja da je Anderson namjestio meč na turniru u australijskoj Viktoriji prošlog oktobra, zbog čega će morati na sud u martu
1 komentar(a)
Oliver Anderson, Foto: Twitter
Oliver Anderson, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.01.2017. 13:17h

Tenis potresa novi skandal oko namještanja, pošto je juniorski osvajač Australijan opena 18-godišnji Oliver Anderson optužen da je učestovovao u nečasnim radnjama.

Australijska policija i lokalni mediji objavili je da se sumnja da je Anderson namjestio meč na turniru u australijskoj Viktoriji prošlog oktobra, zbog čega će morati na sud u martu.

Novu aferu komentarisao je i srpski teniser Novak Đoković.

“Veoma razočaravajuća vijest, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je veoma mlad i da je šampion juniorskog grend slema. Očigledno je da posjeduje kvalitet i potencijal, ne razumijem zašto je to uradio. Svako pravi greške”, istakao je Đoković.

Prvi igrač planete Endi Mari sličnog je mišljenja i zalaže se za mnogo ozbiljnije sankcije.

“Razočaravajuće je za tenis kada se nešto tako sazna. Ipak, ako nekoga uhvate i osude ga, to je dobra stvar. Mnogo je gore za budućnost sporta da se ne dogodi ništa. Trebalo bi uvesti mnogo strože kazne za sve koji su umiješani”, rekao je prvi teniser sveta Endi Mari.

Rafael Nadal srećan je zbog brze akcije nadležnih.

“Postanete umorni od ovakvih stvari, ali najvažnije je da nastavite da se borite. On je veoma mlad, to je veoma loše”, dodao je Španac.

Bonus video: