Furiozni Nadal najavio veliki povratak

Sjutra se igraju polufinalni mečevi, a na scenu stupa svjetski broj jedan, Endi Marej, koji od 14 sati igra sa Gofanom. Nakon njih dvojice na teren će Nadal i Miloš Raonić
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2016. 17:05h

Ako se po jutru dan poznaje, Rafa Nadal mogao bi da se nada boljim rezultatima u 2017. godini, od onih koje je postigao u, za sebe, razočaravajućoj 2016.

Poslije dva i po mjeseca pauze, "kralj šljake" se vratio na teniski teren ubjedljivom pobjedom nad Tomašom Berdihom 6:0, 6:4, u prvom kolu egzibicionog turnira u Abu Dabiju, kojim je praktično otvorena nova sezona.

Dan nakon što je rekao da je spreman da se takmiči još tri godine, Nadal je djelovao sigurno i motivisano, završivši duel za sat i 18 minuta. Time je zakazao polufinalni susret sa Milošem Raoniće, koji je bio slobodan na startu.

31-godišnji Španac je posljednji takmičarski meč odigrao još 12. oktobra, kada je u drugoj rundi Mastersa u Šangaju izgubio od Viktora Troickog.

Nakon toga se, opterećen povredama, povukao, a godinu će završiti na 9. mjestu ATP liste, što je za njega najslabiji učinak još od 2004...

U drugom meču u Abu Dabiju, David Gofan je pobijedio Žoa Vilfreda Congu - 7:6, 6:4.

Sjutra se igraju polufinalni dueli - na scenu stupa svjetski broj jedan, Endi Marej, koji od 14 sati igra sa Gofanom.

Nakon njih dvojice na teren će Nadal i Miloš Raonić.

Bonus video: