Danka Kovinić i Ljubomir Čelebić najbolji u 2016.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da je ambiciozni plan za 2016. godinu ostvaren sa više od 90 odsto.
1 komentar(a)
Teniski savez izbor najboljih 2016., Foto: Vijesti
Teniski savez izbor najboljih 2016., Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.12.2016. 18:40h

Ljubomir Čelebić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2016. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore (TSCG).

Čelebić je godinu završio na 578. mjestu ATP liste najboljih tenisera svijeta.

"Ove godine igrao sam tri finala, a na par turnira bio sam polufinalista. Prvi put u karijeri, 17. oktobra, bio sam među 500 najboljih na ATP listi i zauzimao 494. mjesto. Vrijedna pomena je i pobjeda protiv Floriana Mejera, 50. na ATP listi", kazao je Čelebić.

On je najavio da će u 2017. godini nastupiti na oko 30 turnira i da mu je cilj da godinu završi među 250 najboljih.

Kovinić je godinu završila na 71. mjestu, a najbolji plasman u 2017. godini bilo je 46. mjesto, 22. februara.

Bila je učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a igrala je i finale u Istanbulu.

Kovinić se nalazi na pripremama na Novom Zelandu.

TSCG proglasio je najbolje u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina.

Nagrađen je i Igor Saveljić iz Eminenta, osvajač seniorskog prvenstva Crne Gore.

U kategoriji do deset godina najbolji su Jovan Tomović (Podgorica) i Iva Lakić (Eminent), a do 12 godina Branko Đurić (Budva) i Divna Ratković (Bar).

U kategoriji do 14 godina Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) imali su najbolji nacionalni rang, dok su Budimir Tomanović (Igalo) i Iva Nišavić (Top spin) imali najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA).

Do 16 godina, Vukan Zavišin (Herceg Novi) i Nada Mrkić (Masters) imaju najbolji nacionalni, a Mario Aleksić (Eminentt) I Anja Drašković (Dadeks) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina Bodin Aleksić (Eminent) ima najbolji nacionalni rang, dok su Rezart Cungu (Belvi) i Anja Drašković (Dadeks) ostvarili najbolji plasman na ITF listi.

TSCG je za doprinos razvoju tenisa priznanja dodijelio teniskim klubovima Nikšić, Eminent i In, dok je za uspješnu organizaciju Fed kup takmičenja plaketu dobio ulcinjski klub Belvi.

Plaketom, za višegodišnju uspješnu organizaciju profesionalnog turnira Rojal kup, nagrađen je TK As, dok je priznanje za doprinos razvoju rekreativnog i veteranskog tenisa uručeno Veteranskoj teniskoj organizaciji.

Priznanje su dobili i teniski radnici Dragoljub Pavićević i Branko Merdović, kao i posthumno Slobodan Karadžić, osnivač i prvi predsjednik TK Tivat.

Nagrađen je i ulcinjski hotel Otrant, za višegodišnju saradnju u organizaciju Fed kup takmičenja.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da je ambiciozni plan za 2016. godinu ostvaren sa više od 90 odsto.

"Kalendar takmičenja TSCG predvidio je 66 turnira u svim starosnim kategorijama od čega je organizovano preko 80 odsto. Iz kalendara ETA i ITF organizovano je po šest turnira. Bili smo domaćini Fed kup takmičenja, a imali smo i dobar nastup u Dejvis kupu", kazao je Rašović.

Bonus video: