Đoković: Slušao sam priče bivših šampiona o tome da prije ili kasnije udariš glavom o zid - Vijesti.me
POSLIJE OSVAJANJA ROLAN GAROSA DOŽIVIO EMOTIVNO PRAŽNJENJE

Đoković: Slušao sam priče bivših šampiona o tome da prije ili kasnije udariš glavom o zid

"Rolan Garos je bio šlag na torti i turnir koji je bio dugo priželjkivan i stvarno godinama sam bio nadomak osvajanja turnira. Izgubio sam tri finala do tog turnira 2016. godine. Mislim da zbog tog očekivanja i pritiska koje sam sam sebi prije svega postavio, pa naravno i svi ostali, da je prosto taj naboj energije bio toliko veliki i naravno da me je iscrpilo. Prosto, emotivno više nisam imao u svom rezervoaru dovoljno energije da se takmičim na visokom nivou", rekao je Đoković za RTS

Novak Đoković
Novak Đoković (Foto: Reuters)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pričao je večeras u emisiji "Da, možda ne" na Radio-televiziji Srbije (RTS) o brojnim temama, među kojima je i naveo da je poslije osvajanja Rolan Garosa 2016. godine doživio emotivno pražnjenje, ali i da mu je u oporavku od povrede mnogo pomogla podrška porodice.

"Rolan Garos je bio šlag na torti i turnir koji je bio dugo priželjkivan i stvarno godinama sam bio nadomak osvajanja turnira. Izgubio sam tri finala do tog turnira 2016. godine. Mislim da zbog tog očekivanja i pritiska koje sam sam sebi prije svega postavio, pa naravno i svi ostali, da je prosto taj naboj energije bio toliko veliki i naravno da me je iscrpilo. Prosto, emotivno više nisam imao u svom rezervoaru dovoljno energije da se takmičim na visokom nivou", rekao je Đoković za RTS.

"Slušao sam priče bivših šampiona i ljudi koji su bili u tim istim patikama, i u tim istim situacijama, koji su govorili o tome da prije ili kasnije udariš glavom o zid, prosto rečeno. U emotivnom smislu govoreći. Da kada ostvariš sve svoje snove i kada postigneš određen uspneh i kada dođeš u taj stadijum karijere da se jednostavno zapitaš šta dalje?", dodao je on.

On je kazao da nije vnerovao da će doći do toga da mu nedostaje "motivacije i takmičarskog naboja".

"Meni nije nedostajalo te neke strasti prema tenisu i prema bavljenju tenisom i treningom. Odlazio sam na treninge i bio sam redovan, bio sam disciplinovan, kao što je to slučaj cijelog mog života i cijele moje karijere, ali prosto kada sam ulazio na teren da se takmičim, kada sam čuo sudiju da zove rezultat, tada sam imao prekid filma. Ne mogu u potpunosti to dočaram, jer ni ja nisam bio u potpunosti spreman na to. Bio sam uvjeren poznavajući sebe, da do toga nikada neće doći, jer ja stvarno da tada sa motivacijom i inspiracijom nikada nisam imao problem. Nisam morao nikada sebe da poguram, prosto znam jasno šta mi je cilj kada sam na terenu, da se taktički spremim da znam šta treba da izvedem na određeni način kako bi ishod meča bio onakav kakav je priželjkivan", rekao je treći teniser na ATP rang-listi.

On je ponovio i priču oko povrede desnog ručnog zgloba koja ga je natjerala da prošle godine propusti drugi dio sezone.

Đoković je pričao i o odnosu sa bivšim trenerom Andre Agasijem, s kojim je prekinuo saradnju jer se "profesionalno nisu slagali".

Na temu ishrane, i fame u Srbiji u vezi sa tim šta jede, Đoković je kratko rekao da je bitno kako se on osjeća i koliko energije ima.

On je ovog ljeta imao mnogo uspjeha, s obzirom na to da je osvojio Vimbldon, Sinsinati i Ju-es Open.

Đoković je takođe rekao da mu je "mnogo značila podrška sina Stefana".

"Kada postanente roditelj svijet vam se okrene naopačke. Kada smo postali roditelji otključala se ta jedna nova dimenzija ljubavi u nama. Dolazim sa treninga, ostavljam reket sa strane i ne razmišljam više o tenisu. Tada skidam odijelo tenisera i oblačim odijelo roditelja. Za mene kao oca je najbitnije da imam kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, i za moju suprugu, i beskrajno sam joj zahvalan što pokušava da organizuje naš zivot kod kuće i na putu tako mogu da se posvetim djeci dovoljno i pored tenisa", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je rekao da privatno vozi "Tesla" automobil zbog naučnika Nikole Tesle.


Najčitanije iz sekcije Tenis