Kakva prevara: Igrao tenis prvi put, izgubio svih 48 poena i dobio na kladionici

S obzirom da su ITF turniri mali, sa malim nagradnim fondom, na njima ponekad mogu da igraju i rekreativci, a kada su vidjeli da se turnir u Dohi nalazi na ponudi kladionica, Bahmet i ekipa su reagovali
11839 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2019. 13:16h

Na teniskom turniru ITF kategorije (najnižem u rangu), koji se održava u Dohi, odigran je meč u kome jedan igrač nije osvojio ni poen.

Ukrajinac Artjom Bahmet iz Ukrajine izgubio je 6:0, 6:0 od Tajlanđanina Kritina Koajkula, koji je osvojio svih 48 poena.

Svjetski teniski mediji malo su se bavili ovim slučajem i došli do senzacionalnog saznanja - Bamhet uopšte nije teniser, naprotiv, nikada nije igrao tenis, prvi put je uzeo reket u ruke.

Ali, on i njegovi prijatelji, očigledno iz kocarsko-kladioničarskih krugova, iskoristili su "rupe u sistemu" - i kladionica, i Međunarodne teniske federacije, da bi zaradili novac!

S obzirom da su ITF turniri mali, sa malim nagradnim fondom, na njima ponekad mogu da igraju i rekreativci, a kada su vidjeli da se turnir u Dohi nalazi na ponudi kladionica, Bahmet i ekipa su reagovali.

Jednostavno, prijavili su ga na turnir, a zatim se kladili protiv njega, na više načina - uglavnom, da nikada neće osvojiti poen.

Mediji su, preko društvenih mreža, došli i do "skrinšotova" uplata, kao i do prepiski na forumima za kladioničare.

Dobitna uplata
Dobitna uplata

Nisu to bile astronomske uplate, niti je zarada astronomska, a očigledno da je ekipa dobro uvježbana i da je "neprimjetno" zaradila novac.

Dobitna uplata
Dobitna uplata

Artjom Bahmet je, navodno, agent jednog poznatog ukrajinskog kockara-pokeraša, što možda i objašnjava kako je došao na ideju da prevari kladionice.

Ali, i da naruši imidž tenisa...

Bonus video: