Kvitova: Serena ima velike šanse za trofej na Vimbldonu

“Mislim da Serena ima najveće šanse da to uradi. Ona je veliki šampion. Uvijek se trudi da pronađe dobru formu za najvažnije poene. Vidjećemo. Mislim da je zaista na dobrom putu”, rekla je Kvitova
2 komentar(a)
Petra Kvitova, Foto: Reuters
Petra Kvitova, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2015. 19:11h

Braniteljka titule na Vimbldonu, Čehinja Petra Kvitova, ocijenila je danas da prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Vilijams, ima najveće šanse da osvoji trofej na grend slem turniru u Londonu.

Prema kladionicama, najveće šanse za trofej u konkurenciji teniserki ima tamnoputa Amerikanka. Ona bi osvajanjem Vimbldona mogla da kompletira nekalendarski grend slem, pošto je vezala tri pobede na posljednja tri najveća turnira - prošle godine na US openu, a ove na Australian openu i Rolan Garosu.

“Mislim da Serena ima najveće šanse da to uradi. Ona je veliki šampion. Uvijek se trudi da pronađe dobru formu za najvažnije poene. Vidjećemo. Mislim da je zaista na dobrom putu”, rekla je Kvitova.

U posljednjih 19 godina nijedna teniserka, ne računajući Serenu i njenu sestru Venus, nije uspjela da odbrani titulu na Vimbldonu.

Druga igračica svijeta Kvitova je osvojila Vimbldon dva puta, 2011. i 2014. godie.

Ove sezone je jedina pobijedila Serenu Vilijams na turniru u Madridu i osvojila trofej, a napravila je pauzu i propustila Indijan Vels i Majami, kako bi se dobro pripremila za grend slem turnire.

“Mislim da mnogi sportisti žele da naprave pauzu, ali to ne urade. Ali, osjećam se bolje nego ranije. Srećna sam što sam se vratila na teren, da igram tenis, što zaista volim. To je važno. Donijela sam tešku odluku kada sam riješila da propustim dva velika turnira u martu, ali mi je drago zbog toga”, rekla je Čehinja.

Kvitova će u utorak početi odbranu titule duelom s Holanđankom Kiki Bertens.

“Propustila sam nekoliko dana treninga zbog prehlade, ali nadam se da ću biti potpuno spremna za taj duel”, rekla je Kvitova.

Bonus video: