Dejan Bajić naslijedio Srđana Kovačevića

245 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Bajić i Petar Porobić, Foto: Arhiva Vijesti
Dejan Bajić i Petar Porobić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.12.2016. 17:05h

Doskorašnji član Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Bajić danas je promovisan u predsjednika.

To je odlučeno na sjednici Skupštine VPSCG, čiji je predsjednik Đuro Marić dobio novi mandat, a funkciju potpredsjednika će obavljati Dragan Samardžić.

Bajić je na mjestu prvog čovjeka crnogorskog vaterpola naslijedio Srđana Kovačevića, koji će u naredne četiri godine biti potpredsjednik VPSCG.

"Već osam godina sam u vaterpolo i plivačkom sportu, a i ranije sam pomagao Savez kao direktor firme "Delta Đenerali osiguranje", sada "Đenerali osiguranje". Nadam se na ćemo na obostrano zadovoljstvo nastaviti kontinuitet uspješnog rada VPSCG. Za sada će biti sedam članova Upravnog odbora, a preostala dva će biti poznata do naredne sjednice Skupštine. U UO će biti Srđan Kovačević, Ivan Bulatović, Zoran Đukanović, Esad Zaimović, Aleksandar Tičić i Nikola Kovačević", rekao je Bajić, prenosi zvanični sajt VPSCG.

Mjesto predsjednika VPSCG je mjesecima unazad bilo praktično kaparisano za legendarnog vaterpolistu Nikolu Janovića, ali je on u međuvremenu postao ministar sporta u novoj Vladi.

"Prioriteti su očuvanje finansijske stabilnosti Saveza, a to neće biti nimalo lako. Savez će i dalje pomagati klubove, a zajedno sa svojim timom ćemo obezbijediti maksimalne uslove za radih svih reprezentacija, kako vaterpolo tako i plivačkih. Očekuje nas naporan rad na stvaranju nove reprezentacije za naredni olimpijski ciklus. Radićemo na afirmaciji vaterpola i plivanja, i naravno radićemo na tome da normativno uredimo funkcionisanje Saveza. Konačno ćemo i riješimo prostorije Saveza", poručio je Bajić.

Bonus video: