Pod Trebjesom u lov na Jadran

U subotu nakon finala koje počinje u 19 sati, znaće se osvajač prvog trofeja u sezoni 2016/17.
75 pregleda 0 komentar(a)
Kup Crne Gore u vaterpolu, Foto: Wpolo.me
Kup Crne Gore u vaterpolu, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 15.12.2016. 15:17h

Nakon ljetošnjeg prijateljskog meča između reprezentacija Crne Gore i Grčke, uoči odlaska “ajkula” na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, publika u Nikšiću imaće priliku da vidi novi vaterpolo događaj u bazenu u gradu pod Trebjesom – u petak i subotu je na programu finalni turnir Kupa Crne Gore.

Za trofej se bore četiri najbolje crnogorske ekipe, a favorit je, apsolutno, Jadran, i sve osim trijumfa Novljana, šestog uzastopnog, bilo bi veliko iznenađenje. Crnogorski šampion će i otvoriti polufinalni program protiv Katara.

"Prvi put završnica nekog takmičenja odigraće se u Nikšiću, vjerujem da će biti sjajan ambijent i da će ova četiri tima prirediti vaterpolo spektakl. Znamo da smo favoriti protiv Katara, ali spremamo se za taj meč i za finale. Ući ćemo ozbiljno u meč, da ga odradimo na pravi način, i da se kroz taj duel spremimo za finale", kazao je trener Jadran Carina Vladimir Gojković, a golman Miloš Šćepanović vjeruje da će nikšićka publika uživati u dobrom vaterpolu.

"Vjerujemo da možemo da osvojimo Kup. Prihvatamo ulogu favorita, respektujemo Kataro, iako se radi o jako mladoj ekipi. Uloga favorita nam pripada s obzirom na rezultate iz ove sezona. Prvi put igramo u Nikšiću i to je jedan novi ambijent za sve nas. Vjerujem da će nikšićka publika uživati i da će atmosfera na tribinama biti dobra - poručio je Šćepanović.

Trener Katara Mirko Vičević poručio je da će se odigrati dostojanstveno protiv Jadrana, i da će nastaviti sa napornim radom kako bi se u nekoj skorijoj budućnosti borili za ovaj trofej.

"Iskreno, očekivanja nijesu velika, iako mi je kao treneru najteže saopštiti tako nešto. Pohvalio bih domaćine, čestitao im na izvanrednom objektu. Nažalost, Kotor kao kolijevka vaterpola to nema. Bilo bi nam drago ako bi se u budućnosti približili ovim uslovima koje Nikšić ima. Takođe, bilo bi nam drago da pokrenemo mlade igrače i uz jedan rad, da i klub iz ovog grada igra završnicu ovog takmičenja u skorije vrijeme'', naglasio je Vičević.

Ulogu favorita Jadranu je prinao i prvotimac Kotorana Željko Dončić.

"Mi smo jako mlada ekipa, prosjek godina je 17, nemamo neka velika očekivanja. Naše je samo da se borimo u bazenu, i da napredujemo iz meča u meč", rekao je Dončić.

U drugom polufinalu od 20 sati za finale boriće se Primorac i Budva.

"Oduševljen sam što ćemo igrati u Nikšiću. Ova publika je imala priliku da gleda mečeve reprezentacije, a sada će osjetiti draž i nekih derbi utakmica, osjetiće i tu dimenziju rivaliteta. Što se tiče duela sa Budvom, šanse su podjednake, očekuje nas velika borba za finale. Jadran jeste veliki favorit za osvajanje trofeja, ali je sportski nadati se i boriti do kraja. Nadamo se ulasku u finale, ali je nama glavni cilj ove sezone da uđemo u A1 regionalnu ligu", kazao je trener Primorca Petar Vico, a istog mišljenja je i član Kotorana Antonio Petrović.

"Ovo je jedno novo iskustvo, igrati mečeve u Nikšiću. Nadam se da će bazen biti pun. Nijesmo u poziciji nikome da prijetimo, jer je Jadran favorit za trofej. Pripremali smo se za duel sa Budvom i jako bi nam značilo da dođemo do finala", istakao je Petrović.

Strateg Budve Drago Pejaković ističe da mu je drago “što se još jedan grad otvorio prema vaterpolu”.

"To je za dobrobit svih nas i crnogorskog vaterpola. Za razliku od prošle sezone, Primorac se ove pojačao sa pet, šest igrača. Maksimalno ozbiljno su pristupili svim takmičenjima, stoga očekujem jako neizvjesnu utakmicu. Na papiru su blagi favoriti, ali daćemo sve od sebe da dođemo do finala. Takođe, Jadran zbog svega što je prikazao ove sezone zaslužuje da uzme trofej. Očekujem da meč nas i Primorca privuče veliku pažnju jer će biti jako interesantan", rekao je Pejaković.

Blažo Mitrović vjeruje da će u sjajnom ambijentu uspjeti da se domognu finalnog meča.

"Mi smo mlada ekipa, koja u ovom trenutku može da obeća samo to da će odigrati borbeno, da će dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti kakav će rezultat biti na kraju. Primorac se ove sezone dodatno pojačao, doveli su par odličnih igrača. Očekujem sjajan meč, za uživanje, pa neka bolji pobijedi", dodao je Mitrović.

Bonus video: