Utakmica sezone za Novljane?

Pobjeda iz Napulja od čak tri gola razlike (9:6) daje za pravo timu Vladimira Gojkovića da puca od samopouzdanja pred revanš na svom bazenu, ali ne i da pomisli da je sve gotovo
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.12.2016. 11:14h

Jadran Carine nije uspio u Ligi šampiona, zaustavljen je u plej-ofu kada je bolja bila italijanska Breša, ali nema dileme da najvažniji meč dosadašnjeg dijela sezona Novljani igra večeras, i to u revanšu četvrtfinala Evrokupa.

Rival je Posilipo u Igalu (18 časova), a Jadran ima čistu situaciju u kojoj bi čak bilo i iznenađenje da ne ode među četiri najbolja tima u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Pobjeda iz Napulja od čak tri gola razlike (9:6) daje za pravo timu Vladimira Gojkovića da puca od samopouzdanja pred revanš na svom bazenu, ali ne i da pomisli da je sve gotovo...

"Imamo veliku šansu i toga smo svjesni, ali cilj možemo da ispunimo samo ako uđemo u revanš kao da ta prednost iz prve utakmice ne postoji. Posilipo je ozbiljan protivnik, ima mnogo individualnog kvaliteta i pokušaće da reaguje u ovoj utakmici. Ništa nije gotovo, moramo da pokažemo izdanje u odbrani kao u Napulju i da iz takve defanzive pokušamo da otvaramo kontranapade. Tačnije, da igramo svoju igru u kojoj bismo pokušali da zaustavimo najveće oružje protivnika", rekao je Gojković.

Koliko je odbrana tima sa Škvera bila moćna u duelu koji je odigran 30. novembra u bazenu „Feliće Skandone“ govori broj primljenih golova. Za evropske standarde, bez dileme, to je paklena odbrana.

"Pitanje je koliko je realno da ekipu sa takvim pojedincima zaustavimo na svega šest pogodaka kao u prvom susretu. Ali, to je odbrana kakvu želimo da igramo, kakva uvijek daje rezultat i uradićemo sve da je ponovimo", kazao je Gojković i dodao da će njegov tim nastupiti kompletan.

Plasman među četiri najbolja tima bi bio velika stvar, a po automatizmu ekipe koje dođu do polufinala već razmišljaju i o trofeju. Izuzetak u tom slučaju ne bi bio ni Jadran...

"Za ovaj mladi tim, sastavljen uglavnom od domaćih igrača, bilo bi sjajno da dođe u polufinale. Bio bi potvrda dobrog rada. Idemo korak po korak, niko se ne zanosi da smo već prošli Posilipo, moramo da se dokažemo i u revanšu ako želimo u polufinale. A ako do njega dođemo, mislim da je svejedno protiv koga bismo igrali, jer u završnici nema slabijih timova", istakao je trener Novljana pred duel sa timom čiju kapicu nose Filip Klikovac i Gavri Subotić.

Bonus video: