Jadran silan u crnogorskom derbiju

To je treći trijumf hercegnovskog tima, nakon što je u prva dva kola regionalnog takmičenja savladao Vojvodinu i splitski Jadran.
63 pregleda 0 komentar(a)
Danil Merkulov, Foto: Pvkjadran.com
Danil Merkulov, Foto: Pvkjadran.com
Ažurirano: 17.11.2016. 18:26h

Jadran je lako dobio crnogorski derbi protiv Budve sa 10:4, u utakmici petog kola A1 Triglav Regionalne lige.

To je treći trijumf hercegnovskog tima, nakon što je u prva dva kola regionalnog takmičenja savladao Vojvodinu i splitski Jadran. Naš šampion ima i poraz od dubrovačkog Juga i remi sa Primorjem.

Budva je, sa druge strane, doživjela treći poraz, a upisala je i jedan trijumf.

Golom Blaža Mitrovića, Budva je 31 sekundu prije kraja uspjela odgovori na vodeći gol Stefana Pješivca i prvu četvrtinu završi neriješeno 1:1 protiv Jadrana.

To je, međutim, bilo sve što se neizvjesnosti tiče, jer su Novljani, iako bez Miloša Šćepanovića, jednostavno dominirali u ovom meču.

Serijom 6:0, do prvog minuta treće četvrtine, za vođstvo od 7:1, izabranici Vladimira Gojkovića su pokazali da su, ipak, za koplje ispred Budvana, pa su od tog trenutka do kraja samo kontrolisali meč.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Danil Merkulov sa tri, po dva gola postigli su Željko Kovačić i Stefan Vidović, a po jedan Filip Gardašević, Vladan Spajić i Stefan Pješivac. Na golu se istakao mladi Slaven Kandić, sa 75 posto odbranjenih šuteva (12 od 16).

U budvanskom timu dva gola postigao je Blažo Mitrović, a po jedan Bogdan Đurđić i Stefan Kovačević.

Jadran Carine će u narednom kolu, 23. novembra, igrati u Igalu protiv Mladosti, dok će Budva ugostiti Vojvodinu.

Jadran Carine – Budva 10:4 (1:1, 5:0, 2:2, 2:1)

Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Sudije: Đurašković i Kontić (Crna Gora). Igrač više: Jadran Carine 6 (5), Budva 6 (2). Peterci: Jadran Carine 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (12 odbrana), Ukropina, Popadić, Kovačić 2, Vidović 2, Merkulov 3, Baničević, Gardašević 1, Radović, Petković, Spajić 1, Pješivac 1, Kolesko (jedna odbrana), Mijušković.

Budva: Radić (osam odbrana), Manojlović, Tomanović, B. Franeta, Mitrović 2, Ćetković, Vujašević, Đurđić 1, Kovačević 1, Rašković, Ćetković, Dragović, Krivokapić, M. Franeta.

Bonus video: