Derbi u kojem se sve zna

Budvani su se nakon godinu pauze vratili u A1 ligu, žele da tu i ostanu, a Jadran cilja plasman na finalni turnir, baš kao i lani
0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 17.11.2016. 08:32h

Mini seriju od dvije utakmice bez pobjede u regionalnoj A1 ligi vaterpolisti Jadran Carina žele da prekinu danas u 5. kolu. Na redu je prvi crnogorski derbi, okršaj Novljana i Budve u Igalu, u kojem uloga apsolutnog favorita pripada domaćinu.

Budvani su se nakon godinu pauze vratili u A1 ligu, žele da tu i ostanu, a Jadran cilja plasman na finalni turnir, baš kao i prošle sezone - razlika u ambicijama najbolje odslikava i razliku u kvalitetu između dva rivala.

"Budva je relativno mlada ekipa, ima dosta potencijala i sigurno da se neće predati u ovom susretu. Očekujem dobar meč, nadam se pobjedi, koja neće doći u pitanje ako budemo igrali onako kako možemo", rekao je ljevoruki napadač Jadrana Đuro Radović.

U prethodna dva kola Jadran je poražen od Juga i ima remi sa Primorjem, dok Budva nakon tri odigrana meča ima pobjedu i dva poraza. Budvani su savladali Mornar kod kuće, a očekivano izgubili od Juga i Primorja na gostovanjima.

"U ovakvim utakmica se unaprijed sve zna. Jadran je kvalitetnija ekipa, bolje pokriven na svim pozicijama. Mi u utakmicu treba da uđemo hrabro i da pokažemo sve ono najbolje što imamo", istakao je trener Budve Drago Pejaković.

Prioritet Budvana je, ipak, meč sa Vojvodinom u utorak.

"Na ovaj meč gledamo kao na pripremu za duel sa Vojvodinom. Bodovi iz te utakmice bi nam puno značili u nastavku sezone", dodao je Pejaković.

Meč u Igalu počinje u 18 časova, a ostale utakmice 5. kola igraju se sjutra i u subotu. Sastaju se: Mladost - Primorje (petak, 20.15), Mornar - Jadran Split (subota, 18), Jug - Partizan (subota, 19). Slobodna je Vojvodina.

Bonus video: