Novljani žele da se časno oproste

Crnogorskog šampiona čega praktično nemoguća misija, jer Italijani na revanš stižu sa devet golova razlike - u Breši je rezultat bio 14:5
1 komentar(a)
Stefan Pješivac, Foto: Radoje Milić/Facebook
Stefan Pješivac, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 09.11.2016. 09:32h

Poraz od devet golova razlike (14:5) prije dvije sedmice u Italiji jasno govori da Jadran Carine čeka gotovo nemoguć zadatak da se plasira u Ligu šampiona.

Odbrana je u toj utakmici podbacila, Novljani su primili čak 11 pogodaka u drugom poluvremenu i tako praktično revanš u Igalu (večeras u 18 časova) doveli do toga da bude samo formalnost. Jer, potrebno je da se dogodi čudo da tim kakav je Breša, sklopljen da bude dio Lige šampiona, prokocka veliku prednost iz prvog duela...

Jadran i Breša drugu godinu zaredom odlučuju o putniku u elitno evropsko takmičenje. Crnogorski šampion je u oktobru prošle godine u Herceg Novom slavio sa 14:6, a onda u revanšu u Lombardiji bez većih problema odbranio trijumf. Sada je situacija gotovo ista, samo što su uloge promijenjene.

"Nema dileme da nas čeka teška utakmica. Možda bi bilo nelogično pričati o velikom preokretu, ali u sportu se preokreti i dešavaju. Mi vjerujemo da možemo da pobijedimo, ali i da čuda nisu nemoguća. Na nama je da od prvog trenutka pokušamo da nametnemo svoj ritam i da uradimo sve što je do nas", rekao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

Kako god da prođe ovaj revanš Jadran neće završiti nastup na međunarodnoj sceni, jer bi u slučaju već viđene eliminacije od Breše takmičenje nastavio u Evrokupu.

"Nama je izazov da se borimo sa ekipama kao što je Breša. Na kraju krajeva, i Evrokup je jako takmičenje u kojem ima mnogo kvalitetnih timova", istakao je Pješivac.

Večeras se igraju i preostala tri revanša plej-ofa. Najbliži Ligi šampiona je Eger koji revanš u Mađarskoj protiv Primorja čeka nakon sigurne pobjede od 12:6 u Rijeci.

OSC iz Budimpešte brani četiri gola prednosti (10:6) u revanšu u Veroni, dok Hanover ide u Rumuniju na noge Oradei nakon trijumfa od 12:7 u Njemačkoj.

Bonus video: