Jadran Carine opet sa Brešom, Gojković jasan: Ovo je najteži rival

Prvi meč će se igrati 26. oktobra, a revanš je 9. novembra
0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 17.10.2016. 16:31h

Vaterpolisti Jadran Carina su prošle sezone iznenadili Brešu i posljednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, a Italijani, od ovog ljeta jači za Vjekoslava Paskovića, nisu dugo čekali na priliku za revanš.

Žrijeb je spojio izabranike Vladimira Gojkovića i Alesandra Bova i ove godine, i to opet u svojevrsnom baražu za elitno takmičenje.

Prvi meč će se igrati 26. oktobra u Lombardiji, a revanš je 9. novembra u Novom.

"Dobili smo najtežeg protivnika, aktuelnog osvajača Evrokupa i ekipu koja je jača nego što je bila prošle sezone. Želimo da se nadigravamo, da pokušamo da se domognemo Lige šampiona, iako je Breša favorit. Prošle godine je bilo drugačije, iskoristili smo činjenicu da smo igrali na otvorenom bazenu u Novom, napravili veliku razliku tom susretu i lakše je bilo u revanšu", rekao je Gojković.

Kako god, Jadran će nastaviti takmičenje u Evropi - ili u Ligi šampiona ili u Evrokupu.

"Ko ne prođe u Ligu šampiona, donijeće veliki kvalitet Evrokupu, u to sam siguran. Oba takmičenja su veoma jaka, a mislim da bi Breša, ako nas eliminiše, stigla i do finalnog turnira Lige šampiona. Na nama da je damo sve od sebe, jer nam revanš sa Brešom dolazi u veoma teškom trenutku zbog zgusnutog rasporeda, ali se ne predajemo", dodao je Gojković.

Ako prođe Italijane, Jadran će igrati u grupi A Lige šampiona - zajedno sa Olimpijakosom, Solnokom, Špandauom, Nicom i pobjednikom kvalifikacionog duela OSC-a i Verone.

"Cilj nam je bio da prođemo u plej-of kako bismo obezbijedili makar Evrokup, to smo i ostvarili. Mislim da mlada ekipa kakva je naša najbolje može da stasava u evropskim mečevima i veoma je bitno što smo prošli. Zadovoljan sam kako smo odradili drugi kvalifikacioni turnir, jer realno na papiru nismo bolji tim ni od Hanovera ni od Vuljagmenija. Zadovoljan sam i novajlijama - Marko Petković je već dokazan, u pitanju je bivši prvak Evrope, mladi Rus Danil Merkulov je veliki talenat, dok je Miloš Šćepanović dokazao koliko je bitan protiv Vuljagmenija u ključnim trenucima", zaključio je Gojković.

Parovi plej-ofa za Ligu šampiona

Breša - Jadran Carine

VASPO Hanover - Oradea

Primorje - Eger

OSC - Verona

Bonus video: