Mladi Jadranaši najbolji u Makarskoj

Novljani su u finalu pobjedili Barselonu rezultatom 9:6
230 pregleda 2 komentar(a)
Jadran, godište 2003. i mlađi, Foto: VK Jadran
Jadran, godište 2003. i mlađi, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 03.10.2016. 12:20h

Mladi vaterpolisti Jadrana, rođeni 2003. godine i mlađi, osvojili su prvo mjesto proteklog vikenda na tradicionalnom turniru u Makarskoj pod nazivom „Mladi Galeb 2016”, koji je nastao 2000. godine i jedan je od najjačih evropskih turnira ako ne i najjači za ovaj uzrast.

S obzirom na to da se igralo po sistemu "svako sa svakim", Jadran je na putu do prvog mjesta prvo bio najbolji u grupi, savladavši redom hrvatske timove Jadran Split (12:1) i Galeb 16:2, slovenački Triglav (17:0), te mađarski UVSE (11:9).

Kao prvoplasirani u svojoj grupi, Novljani su igrali finale sa prvakom grupe A, španskom Barselonom, i pobjedili rezultatom 9:6. Treće mjesto je zauzeo UVSE...

Član Jadrana Ilija Radović je proglašen za najboljeg golmana turnira.

"Vrijedno je istaći da su igrači Jadrana Carine iza sebe ostavili državne prvake o ovom godištu tri vaterpolo velesile: Hrvatske, Mađarske i Španije, kao i prvaka Slovenije", navodi se u saopštenju Jadran Carina.

Za Jadran su nastupali Ilija Radović, Krsto Tomašević, David Stevović, Lazar Vukičević, Nemanja Moračanin, Jovan Vujović, Damjan Vujičić, Vasilije Radović, Sava Đorđević, Matija Sladović, Nikola Roćenović, Marko Bošković, Miloš Simović, Amar Kujović i Ilija Babić.

Treneri su bili Srđan Lazarević i Filip Andrić.

Bonus video: