Jadran domaćin turnira druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona

Turnir će biti odigran od 14. do 16. oktobra, a pored Jadrana u grupi G nastupiti i grčki Vuljarmeni, i dva tima iz Njemačke - Duizburg i Hanover, koji u sastavu ima čak četiri crnogorska reprezentativca
67 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: VK Jadran
Vaterpolisti Jadrana, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 03.10.2016. 12:08h

Jadran Carine će biti domaćin turnira druge kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je danas na žrijebu i time su mu šanse da se domogne narednog kola znatno veće, jer se i ne može reći da je baš imao sreće prilikom izvlačenja.

Turnir će biti odigran od 14. do 16. oktobra, a pored crnogorskog šampiona u grupi G nastupiće i grčki Vuljagmeni, kao i dva predstavnika Njemačke - Duizburg i Hanover, koji u sastavu ima čak četiri crnogorska reprezentativca.

Aleksandru Radoviću i Predragu Jokiću, koji su i prošle sezone nosili kapicu Hanovera, ljetos su se pridružili Darko Brguljan i Luka Sekulić, a u sastavu je i nekoliko njemačkih reprezentativaca, te Hrvat Marin Ban...

Hanover je u drugu rundu prošao kao drugoplasirani tim sa turnira iz Budimpešte, gdje je prva pozicija pripala OSC-u, čiji je član Draško Brguljan.

Opasnost po Novljane je svakako i mladi sastav Vuljagmenija (ove sezone tamo igra i nekadašnja nada Primorca Nemanja Vico) čiji je lider Hristos Afrudakis, dok je realno Duizburg najslabiji tim u grupi i ne bi trebalo da stvori probleme nijednoj od ove tri ekipe.

Dvije prvoplasirane ekipe na turniru obezbijediće plasman u treće kolo kvalifikacija.

Novljani su proteklog vikenda rutinski odradili prvi kvalifikacioni turnir na Malti - upisali su sve tri pobjede, protiv rumunske Steaue (9:7), poljske Arkonije (23:3) i domaćina Valete (25:1) i prošli s prvog mjesta.

Interesantno će biti i na tri preostala turnira.

U Egeru će se takmičiti domaćin, Marsej, Verona i splitski Mornar, Breša je organizator turnira na kojem učestvuju još Crvena zvezda, OSC i Sintez, dok će Primorje u Rijeci ugostiti španski Sabadelj, te Oradeu i Steauu iz Rumunije.

Bonus video: