Jadran potopio Steauu

78 pregleda 0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 30.09.2016. 17:44h

Jadran je pobjedom otvorio prvo kolo kvalifikacija i praktično obezbijedio prolaz u narednu rundu.

Novljanima je pripao derbi turnira u Valeti - savladali su Steauu rezultatom 9:7 i ako se ne dogodi čudo u drugo kolo će se plasirati sa prvog mjesta.

Crnogorski šampion je opravdao ulogu favorita protiv Rumuna, koji su vodili sve do 3:2, a onda je Jadran serijom 4:0 stigao do 6:3 i tu praktično potpisao pobjedu.

Rumunski prvak je, doduše, smanjio na 6:5, ali je gol Alekse Ukropine za 8:5 pet minuta prije kraja meča otklonio dileme oko pobjednika.

Ukropina i Stefan Vidović su bili najefikasniji, postigli su po dva gola, a mrežu Steaue su tresli i Vlado Popadić, Filip Gardašević, Stefan Pješivac, Bojan Banićević i Stefan Porobić.

Najbolji u poraženom timu je bio bivši igrač Jadrana - Hrvat Ivan Krizman, koji je postigao tri pogotka.

Jadran danas (19.15) igra protiv poljske Arkonije, koja je lako izašla na kraj sa Valetom (12:2), dok će se sa predstavnikom Malte sastati prekosjutra.

Jadran Carine - Steaua 9:7 (2:3, 2:0, 2:2, 3:2)

Valeta - Gradski bazen. Sudije: Džiger (Turska), Mersije (Francuska).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić, Vidović 2, Merkulov, Banićević 1, Porobić 1, Radović, Petković, Gardašević 1, Pješivac 1, Tešanović.

Steaua: Dragušin, Stojnesku 1, Đoanta, Bušila, Giban, Jank, Popesku 1, Krizman 3, Radoj, Kotrau 1, Filipović, Robu 1, Delgado.

Bonus video: