Huligani palicama i šipkama u Zagrebu napali mlade srpske vaterpoliste

Mladi kadeti Partizana su napadnuti u petak popodne ispred "Mekdonaldsa" u Zagrebu, navodi RTS.
72 pregleda 19 komentar(a)
Vaterpolo lopta, Foto: Wikimedia
Vaterpolo lopta, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 10.09.2016. 11:53h

Dvadesetak maskiranih osoba napalo je u petak u Zagrebu šestoricu mladih srpskih vaterpolista koji borave u glavnom gradu Hrvatske na kadetskom vaterpolo turniru, javio je RTS.

Jednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama. Vatrepolisti nisu zadobili unutrašnje povrede.

Mladi kadeti Partizana su napadnuti u petak popodne ispred "Mekdonaldsa" u Zagrebu, navodi RTS.

Roditelji vaterpolista su otputovali u Zagreb.

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i otac jednog od vaterpolista Partizana, Milan Tomašević, koji je u Zagrebu sa kadetima, izjavio je Tanjugu da je riječ o organizovanom napadu i da su napadači očigledno znali da je riječ o Srbima.

Tomašević je rekao da se sve dogodilo iznenada:

"Naša djeca su normalno jela u "Mekdonaldsu", nije bilo nikakvih provokacija, a prilikom izlaska iz restorana napadnuta su šipkama. Očigledno je sve bilo organizovano, čim su znali da su vaterpolisti iz Srbije", rekao je on za Tanjug.

"Jednom našem djetetu slomljen je prst, a još nekolicina ima podlive po tijelu", rekao je Tomašević Tanjugu.

Tomašević je dodao da se trenutno smirila situacija.

Koordinator mlađih selekcija vaterpolo kluba Partizan Zoran Bratuša izjavio je da su svi kadeti, koji su napadnuti u Zagrebu u četvrtak uveče, dobro i da nastavljaju učešće na vaterpolo turniru.

Bratuša je za Tanjug u Zagrebu potvrdio da se u četvrtak uveče u tom gradu dogodio incident, kada je grupa navijača zagrebačkog Dinama napala kadete Partizana u šetnji gradom.

Oni su, dodao je, napali mlade vaterpoliste, i dvojicu od njih povrijedili, ali povrede nisu bile takve da su iziskivale zvanje Hitne pomoći.

Bratuša je rekao da je jedan od kadeta, suprotno sugestijama kluba, nosio majicu sa obilježjima beogradskog kluba, što, naravno, ne opravdava napad.

"Ipak, to je moglo da se dogodi i u Beogradu, navijači su navijači", rekao je Bratuša.

On je istakao da su im ljudi iz zagrebačke Mladosti ponudili gostoprimstvo, da kod njih spavaju, ali, kaže, nije bilo potrebe za tim, mada su zahvalni hrvatskim kolegama na razumijevanju.

Bratuša kaže da je hrvatska policija postupila korektno, mada ne očekuje da će napadači biti uhapšeni, ali ističe da ne treba ovom događaju dati pretjerani značaj.

Vaterpolisti Partizana koji su napadnuti imaju 15 godina, a lokalna policija započela je istragu protiv N.N. lica.

Bonus video: