Jadran prvi srušio lidera, Novljani sada drugi na tabeli

764 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Savo Prelević
Slaven Kandić, Foto: Savo Prelević

Jadran se revanširao Mladosti za ubjedljiv poraz u Zagrebu (20:15) - Novljani su na svom bazenu savladali lidera 13:10 i barem na 24 časa će biti drugi na tabeli, upravo iza Zagrepčana, koji su doživjeli prvi poraz u ligi, nakon 11 trijumfa i remija.

Ako Jug sjutra veče dobije ili ne izgubi hrvatski derbi protiv splitskog Jadrana, naš šampion će nakon ovog kola ostati na “koti 2”, ispred imenjaka iz Splita.

Izabranici Vladimira Gojkovića su do 10. pobjede u regionalnoj A1 ligi došli zasluženo, boljom igrom u drugom poluvremenu. Odluka je, međutim, pala u posljednja tri minuta. Prvo je Đuro Radović pogodio za vođstvo od 11:10, nakon čega je golman Novljana Slaven Kandić (50 odsto odbrana na meču) odbranio “zicer” Milošu Ćuku.

U nastavku akcije je promašio i Jerko Anzulović, a u kontri je Konstantin Averkabio precizan za 12:10. Tačku na pobjedu stavio je Marko Petković, 11 sekundi prije kraja…

A nije se Jadranu “dobro pisalo” na početku meča, gosti su nakon nešto više od šest minuta poveli 5:2. Međutim, Novljani su nakon toga odigrali mnogo bolje u odbrani, pa su u narednih 26 minuta primili svega pet golova.

Jadran je do odmora smanjio zaostatak na gol razlike (6:5), a u trećoj četvrtini je prvi put poveo na 8:7, a onda i stigao do dva gola razlike (9:7). Mladost je do sredine posljednje dionice uspjela da izjednači (10:10), ali je Jadran u završnici dodao gas i stigao do važne pobjede…

Drugi crnogorski predstavnik u A1 ligi, Primorac sjutra veče (19 sati) gostuje Partizanu, u derbiju začelja. Kotorani su trenutno pretposljednji na tabeli sa sedam bodova (posljednji je POŠK sa svega tri boda), odnosno sa bodom manje od Partizana, pa bi uspjeh u ovom meču mogao da bude presudan u borbi za opstanak.

U A2 ligi, Budva u subotu (20) gostuje Primorju, dok je Kataro gost Zadra (18).

Jadran Carine - Mladost 13:10 (3:5, 2:1, 4:2, 4:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Igrač više: Jadran (6), Mladost 9 (3). Peterci: Jadran 1 (1), Mladost 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (10 odbrana), Brkić, Popadić 3, Obradović, Baničević, Averka 3, Mijušković, D. Radović, Đ. Radović 3, Spajić 2, Drašković, M. Petković 2, Tešanović, Vučurović.

Mladost: Marcelić (osam odbrana), Radu 3, Miloš, Čagalj, Ćuk 3, A. Petković 1, Anzulović, Lazić, Bajić 1, Biljaka, Buljubašić 2, Harkov, Jurlina, Herceg.

Bonus video: